Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΧειμερινή τόνωση του Κυπριακού τουρισμού

Χειμερινή τόνωση του Κυπριακού τουρισμού

Διπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των Γερμανών συνταξιούχων τουριστών, που θα επισκεφτούν φέτος το χειμώνα το νησί της Κύπρου, καθώς οι συναντήσεις του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού – […]

Διπλάσιος αναμένεται να είναι ο αριθμός των Γερμανών συνταξιούχων τουριστών, που θα επισκεφτούν φέτος το χειμώνα το<...> νησί της Κύπρου, καθώς οι συναντήσεις του προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού – ΚΟΤ, κ. Φώτη Φωτίου με τον πρόεδρο του F.T.I., ενός από τους μεγαλύτερους οργανωτές ταξιδιών της Γερμανίας, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές, αφού στα πλαίσια τους συμφωνήθηκε να επεκταθεί από 15.000 σε 30.000 άτομα, ο αριθμός των Γερμανών τουριστών τρίτης ηλικίας που θα επισκεφτεί κατά τους χειμερινούς μήνες του 2005 το νησί.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανακοίνωση του ΚΟΤ, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε επίσης προσυμφωνία για το χειμώνα του 2006, ώστε ο αριθμός των ατόμων τρίτης ηλικίας να αυξηθεί ακόμη περισσότερο και να φτάσει τις 40.000 με 45.000.

Η συμφωνία αυτή χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική από πλευράς του Οργανισμού, αφού αναμένεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της εποχικότητας, που μαστίζει την Κύπρο κατά τη χειμερινή περίοδο. Ιδιαίτερα αναμένεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πολίτης`, να ενισχυθούν η Λάρνακα και η Ελεύθερη Αμμόχωστος, αφού η πλειοψηφία των τουριστών αυτών ήδη επέλεξαν τις δύο αυτές περιοχές για τις χειμερινές διακοπές τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΚΟΤ, σημείωσε ότι “η γερμανική αγορά, που είναι από τις σημαντικότερες αγορές μας και η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την αγγλική, παρουσιάζει προοπτικές αύξησης για το 2005. “Θα εργαστούμε σκληρά”, πρόσθεσε, “για να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς”.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προοπτικές προς αυτήν την κατεύθυνση φαντάζουν ευοίωνες, αφού και από άλλες συναντήσεις του κ. Φωτίου με οργανωτές ταξιδιών στη Γερμανία διαφάνηκε ότι η αύξηση του 25,22% των αφίξεων που καταγράφηκε το 2004 από την γερμανική αγορά θα συνεχιστεί και το 2005. Σημειώνεται, επίσης, ότι με την ολοκλήρωση των επαφών του στην Φραγκφούρτη, ο κ. Φωτίου θα αναχωρήσει για την Αγία Πετρούπολη και ακολούθως στο Ελσίνκι για επαφές με τουριστικούς πράκτορες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024