Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟι Σεϋχέλλες Ικαρίας στη λίστα με τις καλύτερες "κρυφές" παραλίες στον κόσμο
Προορισμός

Οι Σεϋχέλλες Ικαρίας στη λίστα με τις καλύτερες "κρυφές" παραλίες στον κόσμο

Οι Σεϋχέλλες στην Ικαρία, μια παραλία με τυρκουάζ νερά, ψιλό βότσαλο και άμμο, είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια (εκτός από τη θάλασσα).

Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το βρετανικό περιοδικό “Stylist” παρουσίασε τις 10 καλύτερες “κρυφές”, ερημικές και άγνωστες παραλίες στον κόσμο – μία εξ αυτών είναι στην Ικαρία.

Οι Σευχέλλες, μια παραλία με τυρκουάζ νερά, ψιλό βότσαλο και άμμο, είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια (εκτός από τη θάλασσα).

Η εν λόγω παραλία, δημιουργήθηκε πριν από αρκετά χρόνια από την κατολίσθηση βράχων κατά τη διάνοιξη τούνελ για τη δημιουργία δρόμου προς και από το χωριό του Μαγγανίτη.

“Όπως υποδηλώνει και το όνομα, πρόκειται για ένα όνειρο με καταγάλανα νερά, λευκή άμμο και εκθαμβωτικά ασβεστολιθικά βράχια, που βρίσκεται στη νοτιο-δυτική ακτή του νησιού και μπορεί κανείς να το φτάσει από το μικρό χωριό του Μαγγανίτη, μέσω μιας σήραγγας και από ένα απότομο μονοπάτι. Αν το καταφέρεις αυτό, τότε θα ανταμειφθείς με ένα ειδυλλιακό μέρος για να βάλεις την ομπρέλα σου. Πάρτε ένα μπουκάλι ντόπιο κρασί -δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις εδώ- καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και να ευχαριστήστε τους θεούς”, γράφει χαρακτηριστικά η συντάκτρια, Anna Melville-James.

Οι 10 καλύτερες ‘κρυφές’ παραλίες στον κόσμο
1) Rodas Beach, The Cies Islands, Ισπανία
2) Claigan Coral Bay, Isle of Skye, Σκωτία
3) Notre Dame Beach, Porquerolles, Γαλλία
4) Comporta Beach, Tróia, Πορτογαλία
5) Blaci Beach, Mijet, Κροατία
6) Playa del Amor, The Marieta Islands, Μεξικό
7) Seychelles Beach, Ικαρία, Ελλάδα
8) Point of Sand, Little Cayman, Καραϊβική
9) Pfeiffer Beach, Big Sur, ΗΠΑ
10) Bai Sao Beach, Phu Quoc Island, Βιετνάμ.

Φωτογραφία: visitikaria.gr

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024