Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, εκκενώθηκε ξενοδοχείο
Φυσικές καταστροφές

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο, εκκενώθηκε ξενοδοχείο

Εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, αλλά και το ξενοδοχείο Έλαφος, στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία.

Πυροσβέστες και εθελοντές στη Ρόδο δίνουν τεράστιο αγώνα στο μέτωπο της πυρκαγιάς, η ακτίνα του οποίου ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα και καίει ανεξέλεγκτη παρθένο δάσος στην καρδιά του νησιού.

Το μέτωπο εκτείνεται από την περιοχή Έμπωνα προς το χωριό Σάλακο, το οποίο ήδη εκκνώθηκε και συνεχίζει νότια η πυρκαγιά. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρα επιχειρούν 3 τράκτορες, 1 Σινούκ, 1 ελικόπτερο Μ8, 2 Augusta bell 214 και καταφθάνουν 2 CL-415, που ενισχύουν την προσπάθεια.

Επιπρόσθετα αποστέλλονται 2 οχήματα από Κω και 5 από Πειραιά για την υποβοήθηση του έργου της κατάσβεσης τα οποία και θα βοηθήσουν στο έργο από το πρωί της Πέμπτης.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν μετά από εντολή της Πυροσβεστικής οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά, αλλά και το ξενοδοχείο Έλαφος, στον ορεινό όγκο του Προφήτη Ηλία.

Επίσης, λόγω της φωτιάς, εκκενώθηκε από επισκέπτες και εργαζόμενους ο αρχαιολογικός χώρος της Καμείρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100, 3 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 6 ενάερια μέσα – ανάμεσά τους και ένα ελικόπτερο Σινούκ – και έκανε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024