Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΣτρατηγικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσσηνία
Συναντήσεις

Στρατηγικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσσηνία

Messinia

Στην ευρεία σύσκεψη Επιμελητηρίου και Ξενοδόχων Μεσσηνίας, συμφωνήθηκε η τακτική συνάντηση φορέων για αποτελεσματικότερο συντονισμό στον τουρισμό, επικεντρώνοντας στη βελτίωση του αεροδρομίου και την τουριστική προβολή.

Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που εμπλέκονται στον τουρισμό.

Το προεξέχων ζήτημα ήταν η συμφωνία για την καθιέρωση τακτικής συνάντησης  και επικοινωνίας των φορέων, ώστε να τίθενται επί τάπητος τα θέματα  τουρισμού της περιοχής μας για να υπάρχει  πιο αποτελεσματικός συντονισμός . Οι συναντήσεις αποφασίστηκε να γίνονται κάτω από την ομπρέλα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας όπου θα είναι ο φυσικός χώρος των συσκέψεων.

Στόχευση είναι να επισημαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τα ζητήματα αιχμής του τουριστικού κλάδου και να μπορέσουν να μπουν οι  βάσεις ώστε να γίνει η Μεσσηνία τουριστικός προορισμός.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του αεροδρομίου.

Τονίστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους πως απαιτούνται στοχευμένες ενέργειες που θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση περισσότερων πτήσεων καθώς και παρεμβάσεις βελτίωσης- παράλληλα με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου- στο θέμα των εγκαταστάσεων, ώστε να είναι λειτουργικές και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης.

Το νέο σχέδιο νόμου και το ζήτημα της παραχώρησης του αιγιαλού, ήταν το επόμενο θέμα, σε καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις και ο κίνδυνος που ενέχει να τεθούν οι παραλίες σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να προκύψει απαγορευτικό τίμημα που θα διαμορφώνει τις τιμές των προσφερόμενων υπηρεσιών σε μη προσιτά και ανταγωνιστικά επίπεδα.

Επίσης, αποφασίστηκε να επιδιωχθεί άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ενίσχυση των τουριστικών ροών, αλλά και συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας καθώς και με όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας με στόχο την αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή.

Τέλος, αποφασίστηκε η υποβολή προτάσεων το προσεχές διάστημα με στόχο τη δημιουργία διευρυμένου φορέα προώθησης και διαχείρισης προορισμού, στον οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024