Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΈρχεται το Ετήσιο Κυνήγι Θησαυρού από τους Έλληνες ξεναγούς
Ξεναγήσεις

Έρχεται το Ετήσιο Κυνήγι Θησαυρού από τους Έλληνες ξεναγούς

ksenagoi

Το Κυνήγι Θησαυρού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, γίνεται κάθε χρόνο ώστε οι πολίτες να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) διοργανώνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το 13ο Κυνήγι Θησαυρού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και προσκαλεί του Αθηναίους με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και μνημεία της Αθήνας. Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή θα κερδίσουν δωρεάν ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου, ενώ τα παιδιά θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και μικρά αναμνηστικά και δώρα.

Η εκκίνηση-εγγραφή φέτος θα γίνει στο Hard Rock Cafe (Αδριανού 52 – Μοναστηράκι) από τις 10.00 μέχρι τις 12.00 ενώ η λήξη θα γίνει στο Rooftop Bar Restaurant Ολυμπιάς (Αθηνάς 57 – απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά στον 6ο όροφο).

Το Κυνήγι Θησαυρού θα κινηθεί φέτος στην περιοχή του Ψυρρή, σκοπεύοντας οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν καλύτερα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και “αντιφατικές” περιοχές του σύγχρονου κέντρου της Αθήνας, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Το Σωματείο ελπίζει ότι, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι θα “αγκαλιάσουν” την προσπάθεια αυτή για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και τη σημασία της ιστορίας της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα “που δεν μας πληγώνει αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024