Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΚαι πέμπτο κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises υπό ελληνική σημαία
ΥΕΝ: Αναγέννηση της ελληνικής κρουαζιέρας

Και πέμπτο κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises υπό ελληνική σημαία

Ελληνική σημαία στο πέμπτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο του στόλου της, το “Calypso” υψώνει η Louis Hellenic Cruises, έπειτα από την υπογραφή σχετικής απόφασης του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η παρουσία της ελληνική σημαίας στα πλοία της Louis Hellenic Cruises, ενδυναμώνει ουσιαστικά την προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας…

Ελληνική σημαία στο πέμπτο κατά σειρά κρουαζιερόπλοιο του στόλου της, το “Calypso” υψώνει η Louis Hellenic Cruises, έπειτα από την υπογραφή σχετικής απόφασης του υπουργού Εμπορικής<...>Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η παρουσία της ελληνική σημαίας στα πλοία της Louis Hellenic Cruises, ενδυναμώνει ουσιαστικά την προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας σε διεθνές κέντρο παγκόσμιου τουρισμού, ενώ παράλληλα δίνει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη δύο εκ των βασικότερων πυλώνων της ελληνικής οικονομίας, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

Ο πρόεδρος του ομίλου Louis, κ. Κωστάκης Λοϊζου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι η παράλληλη ανάπτυξη του Ομίλου με την ενδυνάμωση και περαιτέρω εξέλιξη της ελληνικής κρουαζιέρας και γενικότερα την ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού. Με την ύψωση της ελληνικής σημαίας και στο “Calypso” κάνουμε άλλο ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Το κρουαζιερόπλοιο “Calypso”, πλήρως ανακαινισμένο από το 1994, με μήκος 135,47 μέτρα, διαθέτει 243 καμπίνες και έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και φιλοξενίας 740 επιβατών.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες κρουαζιέρας το 2005 ανήλθαν σε 925.000, παρουσιάζοντας αύξηση 22% έναντι του έτους 2004. Επίσης, το έτος 2006 καταγράφηκε αύξηση που ξεπερνά το 50%, ενώ για το έτος 2007 αναμένεται η αύξηση της κίνησης στον τομέα της κρουαζιέρας να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Στόχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είναι η ανάδειξη της Ελλάδας σε κατεξοχήν τόπο παροχής υπηρεσιών κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, με πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη του τομέα, ώστε το 2007 και το 2008 να δρομολογηθούν στα ελληνικά νησιά νέα κρουαζιερόπλοια, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα και μεγάλα οφέλη γενικότερα στην εθνική μας οικονομία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024