Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος Τουρισμός21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών

21 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού των ακτών

Περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στη διεθνή πρωτοβουλία, για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, που έχει ορισθεί η 21η Σεπτεμβρίου. Στόχος της […]

Περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο αναμένεται να συμμετάσχουν στη διεθνή πρωτοβουλία, για την<...> Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, που έχει ορισθεί η 21η Σεπτεμβρίου.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι η ανάδειξη σε κάθε χώρα του βαθμού ευαισθησίας των κατοίκων όταν καλούνται να δείξουν έμπρακτα τον σεβασμό τους στο θαλάσσιο περιβάλλον της πατρίδας τους και η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης τους ώστε να εξασφαλιστεί η αποδοχή των μέτρων προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, καθώς και η τοπική συμμετοχή στην εφαρμογή των προγραμμάτων για την καλύτερη διαχείριση της περιοχής.

Με δεδομένη την ευαισθησία και τον ενεργό ρόλο του ΥΕΝ και των περιφερειακών του Υπηρεσιών στην προστασία των θαλασσών και των ακτών της πατρίδας μας, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς όλες τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, να συμμετάσχουν και να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στη παραπάνω εθελοντική πρωτοβουλία.

Ειδικότερα, οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι οι εξής:

  • Ενημέρωση – συνεργασία με τις συναρμόδιες Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Υπηρεσίες, Αστυνομικές Αρχές, παράκτιους ΟΤΑ, για την από κοινού αντιμετώπιση του θέματος.
  • Συνεργασία Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών με Υγειονομικές Υπηρεσίες Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ΕΟΤ, ΟΤΑ, Λιμενικών Ταμείων κ.α. για εντοπισμό και καθαρισμό από συνεργεία ΟΤΑ ή Λιμενικών Ταμείων των χειμάρρων που εκβάλλουν στην θάλασσα, ακτών ή θαλασσίων χωρών από εστίες απορριμμάτων.
  • Κινητοποίηση μη κυβερνητικών Οργανώσεων, Ιδιωτικών φορέων – Σωματείων – Συλλόγων (Πολιτιστικών – Γονέων – και Κηδεμόνων Σχολείων – Αλιέων – Ναυταθλητικών – Ιστιοπλοϊκών) για διεύρυνση της συμμετοχής σε καθαρισμούς ακτών και χειμάρρων που εκβάλλουν στην θάλασσα.
  • Ενθάρρυνση πρωτοβουλιών παράκτιων επιχειρήσεων για την οργάνωση / συγκρότηση ομάδων καθαρισμού ακτών και θαλασσίων χωρών από απορρίμματα.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024