Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΔιαμαρτυρία Ποταμιάνου για προειδοποιήσεις εναντίων της Ελλάδας του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ

Διαμαρτυρία Ποταμιάνου για προειδοποιήσεις εναντίων της Ελλάδας του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ

Μετά την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προειδοποιητικής επιστολής από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ προς την Διεθνή Ένωση Kρουαζιερόπλοιων, ICCL, International Council of Cruise Lines, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα «ως […]

Μετά την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προειδοποιητικής επιστολής από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ προς την Διεθνή Ένωση Kρουαζιερόπλοιων, ICCL<.>, International Council of Cruise Lines, που χαρακτηρίζει την Ελλάδα<...> «ως θερμοκήπιο αντι-αμερικανισμού, ανεκτική στην τρομοκρατία και σταυροδρόμι πολλών τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή», ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων, κ. Ανδρέας Ποταμιάνος αμέσως διαμαρτυρήθηκε αποστέλλοντας την παρακάτω επιστολή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Ναυτεμπορική, μετά την έντονη και άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς ‘οι Aμερικανοί ανέκρουσαν πρίμα με αποτέλεσμα το θέμα προς το παρόν να μείνει εδώ αφού και η Διεθνής Ένωση Kρουαζιεροπλοίων παραδέχθηκε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες προς τη χώρα μας’.

Η επιστολή του κ. Ποταμιάνου ανέφερε:

‘Αγαπητέ κύριε Thompson, σήμερα το πρωί λάβαμε γνώση ενός e-mail το οποίο στάλθηκε σε εσάς από το υπουργείο Μεταφορών και ειδικότερα από τον κ. Jeff Shumaker. Ειλικρινά, σοκαριστήκαμε από το περιεχόμενό του. Το να υπαινίσσεται ότι η Ελλάδα ‘υπήρξε θερμοκήπιο αντι-αμερικανικών αισθημάτων, δεκτική στην τρομοκρατία και σταυροδρόμι για πολλούς τρομοκράτες από τη Mέση Aνατολή’ δείχνει όχι μόνο άγνοια αλλά και μία απρόσεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά.

Όπως προφανώς γνωρίζεται, η Ελλάδα είναι μία χριστιανική χώρα, με το 99% του πληθυσμού της να είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Η κυβέρνησή μας εξέφρασε την υποστήριξή της στις HΠA σε πολλές περιπτώσεις και έχει πάντοτε συνεργαστεί στενά με την κυβέρνηση των HΠA για την επίλυση διεθνών προβλημάτων.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ότι η κυβέρνησή μας προετοίμασε μία μεγάλη ομάδα πυροσβεστών για να πάει στη Νέα Υόρκη, αφήνοντας κατά μέρος του κινδύνους που μπορεί να συνεπάγεται, για να βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους μετά το κτύπημα στο World Trade Center. Ο ελληνικός λαός σοκαρίστηκε με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και ήδη φιλανθρωπικά ιδρύματα ετοιμάζονται να αποστείλουν βοήθεια.

Δεν είμαστε θερμοκήπιο αντι-αμερικανικού πνεύματος!

Όπως είχαν οι HΠA, είχαμε και εμείς δεχθεί κάποιες τρομοκρατικές επιθέσεις στο παρελθόν, πολύ λίγες συγκριτικά, όμως η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός έκαναν πάντοτε το καλύτερο δυνατόν να αποκαλύψουν τους τρομοκράτες και να τους προσάγουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Δεν είμαστε ανεκτικοί στην τρομοκρατία!

Η ελληνική πολιτική όσον αφορά τους λαθρομετανάστες είναι πολύ σκληρή. Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά στο να εντοπίζει τους λαθρομετανάστες και αμέσως τους απελαύνει. H διαδικασία έκδοσης της πράσινης κάρτας είναι εξαιρετικά αυστηρή και μόνο όταν υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά και τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις επιτρέπουμε στους αλλοδαπούς να παραμείνουν στη χώρα μας.

Δεν είμαστε σταυροδρόμι τρομοκρατών από τη Μέση Ανατολή!

Εν κατακλείδι, πρέπει να αντιληφθείτε το γεγονός ότι η τουριστική μας βιομηχανία, και ειδικότερα ο τομέας της κρουαζιέρας, υπερηφανεύεται ότι είναι ένας από τους ασφαλέστερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποτέ δεν συνέβησαν ατυxήματα στα οποία να εμπλέκονται Αμερικανοί τουρίστες, στις ελληνικές θάλασσες και ποτέ δεν έτυχαν Αμερικανοί τουρίστες κακομεταχείρισης. Αντιθέτως, οι εταιρείες μας στηρίζονται πάρα πολύ στον αμερικανικό τουρισμό και πάντοτε δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια πάνω στα πλοία.

Ανακοινώνοντας τέτοια δήλωση όπως του κ. Sumaker είναι αμέλεια αφού καταδικάζει τόσες πολλές εταιρείες που στηρίζονται στον αμερικανικό τουρισμό για να επιβιώσουν. Αρνούμαστε να μας κατατάσσουν στην ίδια κατηγορία με χώρες όπως η Τουρκία και το Μαρόκο. Η Ελλάδα είναι μέλος της E.E. από το 1981, και έχει συνεργαστεί πάντοτε με τους δυτικούς της συμμάχους.

Προτείνουμε, αφού η ICCL έχει πολλές ελληνικές εταιρείες μέλη, όπως την Royal Olympic Cruises, να υπερασπιστείτε τη θέση των μελών σας, στον υπαινιγμό ότι η Ελλάδα δεν είναι ασφαλής προορισμός για τους υπηκόους των HΠA»

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024