Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑποδεκτές οι αλλαγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών

Αποδεκτές οι αλλαγές από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε προχτές το πρωί, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2006, τις αλλαγές, που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους κανονισμούς για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων…

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε προχτές το πρωί, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2006, τις αλλαγές, που είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή<...>στους κανονισμούς για τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

“Οι αλλαγές αυτές”, όπως ανέφερε και ο αρμόδιος Επίτροπος Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, “έρχονται να διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., αλλά και να προστατέψουν την κοινωνία, όσον αφορά στην οδική ασφάλεια”. Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σύντομα θα εγκρίνει και θα ανακοινώσει, με τη σειρά του, τις αλλαγές αυτές στα κράτη – μέλη του.

Ειδικότερα, ο νέος κανονισμός προτείνει τη μείωση του μέγιστου χρονικού ωραρίου εργασίας των επαγγελματιών οδηγών. Σήμερα, μπορούν να εργάζονται μέχρι και 74 ώρες την εβδομάδα, αλλά με την εφαρμογή του νέου κανονισμού δεν θα επιτρέπεται να οδηγούν πάνω από 56 ώρες την εβδομάδα.

Ορισμένα από τα υπόλοιπα μέτρα, που περιλαμβάνει ο νέος αυτός κανονισμός είναι η υποχρεωτική καθημερινή ξεκούραση 9 ωρών (αντί των 8 που ισχύει σήμερα), η υποχρεωτική ξεκούραση τουλάχιστον 45 συνεχόμενων ωρών κάθε δύο εβδομάδες, όπως επίσης και η 24ωρη ξεκούραση κάθε έξι μέρες. Έτσι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι οδηγοί, μεταξύ των οποίων και αυτοί τουριστικών λεωφορείων, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις ώρες ξεκούρασης τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και όχι πριν ή μετά την ολοκλήρωση του, όπως κάνουν σήμερα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. θα είναι ελεύθερα να λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα στα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ελαχιστοποιήσουν την ισχύ τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024