Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠτώση 7% στην παγκόσμια αεροπορική πληρότητα προβλέπει ο OAG
Official Airline Guide

Πτώση 7% στην παγκόσμια αεροπορική πληρότητα προβλέπει ο OAG

Λιγότερες κατά 59,7 εκατομμύρια θα είναι οι θέσεις των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του OAG (Official Airline Guide) για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία. Τα τελευταία στοιχεία του OAG καταδεικνύουν…

Λιγότερες κατά 59,7 εκατομμύρια θα είναι οι θέσεις των αεροπορικών εταιριών παγκοσμίως στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του OAG (Official Airline Guide) για την παγκόσμια<...>αεροπορική βιομηχανία. Τα τελευταία στοιχεία του OAG καταδεικνύουν μείωση 7%, τόσο στον αριθμό των πτήσεων, όσο και στις πληρότητες θέσεων στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2008, σε σχέση με πέρσι.

Η αμερικάνικη εσωτερική αγορά θα υποστεί απώλειες 20 εκατ. θέσεων, αριθμός που αναλογεί στο 33% της παγκόσμιας μείωσης πληρότητας. Δεδομένου μάλιστα ότι η αγορά των ΗΠΑ κατέχει παραδοσιακά τον ηγετικό ρόλο στο χώρο της αεροπορίας, η μείωση αυτή θα σηματοδοτήσει την μεγαλύτερη κρίση στον χώρο της αεροπορικής βιομηχανίας των τελευταίων ετών.

Από την άλλη, ισορροπία στο χώρο φέρνουν οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Ευρώπης και της Ασίας, οι ρυθμοί ανάπτυξης των οποίων είναι μεγάλοι. Αξίζει να σημειωθεί πως στο τέταρτο τρίμηνο του 2007, η διαθεσιμότητα θέσεων στην εσωτερική αγορά της Ασίας ξεπέρασε για πρώτη φορά την αντίστοιχη της Αμερικής. Ωστόσο, ακολουθώντας την πορεία της Αμερικής, τόσο η αγορά της Ασίας, όσο και της Ευρώπης, στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 θα παρουσιάσουν πτωτική πορεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024