Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈλεγχοι ασφαλείας σε αεροδρόμια της χώρας

Έλεγχοι ασφαλείας σε αεροδρόμια της χώρας

Εκτενής έλεγχος ασφαλείας διενεργείται στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου από πολυμελές κλιμάκιο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλεγχοςαφορά σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια του αεροδρομίου, την λειτουργία του […]

Εκτενής έλεγχος ασφαλείας διενεργείται στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου από πολυμελές κλιμάκιο ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο έλεγχος<...>αφορά σε όλες τις υπηρεσίες και τα κλιμάκια του αεροδρομίου, την λειτουργία του αστυνομικού τμήματος, την λειτουργία των υπηρεσιών ΥΠΑ, ελέγχου αποσκευών κ.ά.

Στόχος του εξειδικευμένου κλιμακίου των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πάντως η όσο το δυνατόν καλύτερη διαδικασία θωράκισης του αεροδρομίου και βέβαια η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών προς και από τη Ρόδο.

Πριν από λίγες ημέρες αντίστοιχος έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, ενώ ακολουθούν έλεγχοι στο αεροδρόμιο της Καρπάθου και της Κω.

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένεται να υποβάλουν και σχετική έκθεση με την οποία θα αξιολογούνται όλες οι υπηρεσίες, ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται.

Η δοκιμασία αυτή από τους ελεγκτές ασφάλειας αεροδρομίων, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει εφαρμοστεί ήδη στα αεροδρόμια των Ευρωπαϊκών χωρών και τις Η.Π.Α., αλλά στην χώρα μας εφαρμόζεται ίσως για πρώτη φορά, καταγράφοντας πάντως σημαντική επιτυχία. Η χρονική διάρκεια, κάθε άλλο παρά τυχαία θα μπορούσε να θεωρηθεί, δεδομένου ότι ξεκίνησε ήδη η κορύφωση της επιβατικής κίνησης, τόσο για τους επιβάτες εσωτερικού όσο και για τους επιβάτες εξωτερικού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024