Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕν πλω το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ε.Ε.

Εν πλω το συμβούλιο υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ε.Ε.

Αρχίζουν σήμερα το βράδυ οι εργασίες του Aτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ε.Ε. στην Πάτμο με κύρια θέματα: “Προς μια κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική προώθησης των αστικών μαζικών μεταφορών“. […]

Αρχίζουν σήμερα το βράδυ οι εργασίες του Aτυπου Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ε.Ε. στην Πάτμο με κύρια θέματα<...>:

  • Προς μια κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική προώθησης των αστικών μαζικών μεταφορών“.
  • Βελτίωση της εικόνας της Κοινοτικής Ναυτιλίας και προσέλκυση νέων στο Ναυτικό Επάγγελμα“.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα υπάρξει ειδική ημερίδα για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, στην οποία θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Loyola de Palacio και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης με θέματα αντιστοίχως:

  • “Ναυτιλία και Περιβάλλον: Μια ποιοτική σχέση”.
  • “Αποκάλυψη και Περιβάλλον. Από τη Γένεση στη νέα Αμαρτία”.

Το Aτυπο Συμβούλιο συνδυάζει και τους τρεις στόχους, τους οποίους έχει θέσει η χώρα μας, δηλαδή την προώθηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών θεμάτων της Ελλάδας και της Ευρώπης. Οι επίσημες αντιπροσωπείες των 25 χωρών, συν τη Νορβηγία, θα αντιπροσωπεύονται με 112 υπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς, ενώ στο Aτυπο θα συμμετέχουν επίσης 12 πρέσβεις, μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και Κοινοβουλίου των αρμόδιων Επιτροπών Μεταφορών και Ναυτιλίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η γραμματεία της, οι μόνιμοι εκπρόσωποι των χωρών στις Βρυξέλλες, δημοσιογράφοι, στελέχη του ΥΕΝ και ΥΜΕΤ, δύο ιατρικές μονάδες με γιατρούς και μονάδες ασφαλείας.

Το Aτυπο Συμβούλιο αυτό αποτελεί:
(α) το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών με τη νέα του σύνθεση, των 25 δηλαδή κρατών – μελών Υπουργών και
(β) το πρώτο Συμβούλιο στην ιστορία της Ενωμένης Ευρώπης, το οποίο διεξάγεται επί πλοίου, εν πλω και μάλιστα όχι σε κρουαζιερόπλοιο, αλλά σε επιβατηγό ακτοπλοϊκό πλοίο (ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ), το πλοίο φέρει το όνομα του ιδρυτή του Λιμενικού Σώματος. Το πλοίο θα αναχωρήσει από την Κόρινθο θα διέλθει από το Μεσολόγγι, το Κατάκολο (Αρχαία Ολυμπία), τη Θήρα, Νάξο και Πάτμο και θα επιστρέψει τη Δευτέρα το πρωί στον Πειραιά.

Προβλέπονται επίσης δύο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (α) Συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και (β) Συναυλία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο με έργα Θεοδωράκη-Χατζηδάκη.

Στην Πάτμο, οι δυνάμεις Έρευνας και Διάσωσης (SAR) του Λιμενικού Σώματος θα προβούν σε επίδειξη διάσωσης ατόμων, τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα με τη συμμετοχή, πλοίων , αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής στον Πειραιά, οι υπουργοί Χρ. Βερελής και Γ. Ανωμερίτης, θα παραθέσουν επίσημο δείπνο προς τιμή των συμμετεχόντων στη διάρκεια του οποίου θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και Επίτροπος Μεταφορών Loyola de Palacio, o Ιταλός υπουργός Μεταφορών Pietro LUNARDI, του οποίου η χώρα αναλαμβάνει την 01.07.2003 την Προεδρία και οι δύο Έλληνες υπουργοί Μεταφορών και Ναυτιλίας.

Τέλος, όπως δήλωσε ο ΥΕΝ Γιώργος Ανωμερίτης, “με τα όσα θέματα θα συζητηθούν στο Aτυπο Συμβούλιο και τα αναμενόμενα στο Συμβούλιο Υπουργών του Ιουνίου, η Ελληνική Προεδρία στο χώρο της ναυτιλίας θα έχει προωθήσει επιτυχώς όλους τους στόχους τους οποίους είχε θέσει, διαχειριζόμενη μάλιστα εκτάκτως και επιτυχώς ένα θέμα κρίσης, όπως η αναθεώρηση του Κανονισμού για την απόσυρση των Δ/Ξ μετά τη βύθιση του πλοίου “Prestige”. Εκτιμώ ότι τα ίδια καλά λόγια τα οποία εκφράζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας για τη συνολική Ελληνική Προεδρία, θα εκφράσουν στο τέλος, τον Ιούνιο και για την Προεδρία στο χώρο της ναυτιλίας”.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα για το κόστος του άτυπου δήλωσε ότι “το Aτυπο επί πλοίου και μάλιστα για δύο Υπουργεία, όχι μόνο κινείται εντός του προϋπολογισμού, αλλά καθίσταται λόγω οικονομιών κλίμακος πιο οικονομικό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024