Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΕπανέρχεται το θέμα της βίζας των Τούρκων τουριστών

Επανέρχεται το θέμα της βίζας των Τούρκων τουριστών

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα της βίζας των Τούρκων τουριστών και των αδειών εισόδου τους στην χώρα μας, στο πλαίσιο ημερήσιας κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά, από των υπουργό εξωτερικών κ. […]

Στην επικαιρότητα επανέρχεται το θέμα της βίζας των Τούρκων τουριστών και των αδειών εισόδου τους στην χώρα μας, στο πλαίσιο ημερήσιας κρουαζιέρας<...> στα ελληνικά νησιά, από των υπουργό εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου.

Το παραπάνω ζήτημα έθεσε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως ανέφερε οι εκπρόσωποι της ΕΕ επισήμαναν το θετικό χαρακτήρα της ελληνικής πρωτοβουλίας, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι υπάρχουν ορισμένες 'νομικές δυσκολίες' δεδομένου ότι η συνθήκη του Σένγκεν δεν προβλέπει ανάλογες εξαιρέσεις με αυτή που ζητά η Ελλάδα.

Ο υπουργός εξωτερικών ανέφερε ότι τα οποιαδήποτε προβλήματα υπάρχουν θα ξεπεραστούν ώστε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτραπεί στους Τούρκους τουρίστες να πραγματοποιούν κρουαζιέρες μιας ημέρας στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η λύση που θα βρεθεί, θα προβλέπει μεταξύ άλλων την έκδοση μικρής διάρκειας βίζας την οποία οι ενδιαφερόμενοι Τούρκοι πολίτες θα λαμβάνουν στα πλοία που θα τους μεταφέρουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024