Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑνεπαρκής ναυαγοσωστική κάλυψη στις κυπριακές παραλίες, προειδοποιεί η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ
Τουριστικοί Φορείς

Ανεπαρκής ναυαγοσωστική κάλυψη στις κυπριακές παραλίες, προειδοποιεί η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ

Lifeguard

Οι παραλίες της Κύπρου αντιμετωπίζουν ανεπαρκή ναυαγοσωστική κάλυψη, με αρκετές περιοχές να στερούνται του απαιτούμενου αριθμού, θέτοντας άμεσο κίνδυνο για τους λουόμενους.

Ανεπαρκής είναι η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και τονίζει ότι την ίδια ώρα που οι παραλίες της Κύπρου κατακλύζονται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους, δυστυχώς αρκετές παραλίες παραμένουν χωρίς ναυαγοσωστική κάλυψη και άλλες χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό ναυαγοσωστών.

Η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι κλειστοί παραμένουν οι πύργοι ναυαγοσωστικής σε 7 παραλίες στην επαρχία Λεμεσού, 8 στην επαρχία Αμμοχώστου και τρεις στην επαρχία Λάρνακας ενόψει μάλιστα της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης και των θερινών αδειών τον Αύγουστο.

Επιπρόσθετα, σημειώνει ότι λόγω της υποστελέχωσης, παρά τις επανειλημμένες ενέργειες της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, συνεχίζει να παρατηρείται το φαινόμενο σε κάποιους πύργους να εργάζεται μόνο ένας μαυαγοσώστης, γεγονός το οποίο θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τόσο των λουόμενων όσο και των ναυαγοσωστών.

«Το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται στις παραλίες οι οποίες λειτουργούν κατά την διάρκεια όλου του έτους, αφού οι μόνιμοι Ναυαγοσώστες που εργάζονται 12 μήνες τον χρόνο δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες. Επίσης, υπάρχουν ακόμα και σήμερα παραλίες λουόμενων χωρίς πύργο ναυαγοσωστικής καθώς και αρκετοί πύργοι οι οποίοι είναι ακατάλληλοι, μη λειτουργικοί και δεν παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια για την υγεία των Ναυαγοσωστών, δυσχεραίνοντας παράλληλα το έργο τους», σημειώνει.

«Δυστυχώς αυτές οι συνθήκες εργασίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη προοπτικής μονιμοποίησης έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη ενδιαφέροντος για το επάγγελμα του Ναυαγοσώστη με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα που δημιουργούνται. Επομένως, είναι επιβεβλημένη πλέον η ανάγκη να ξανασυζητηθούν σφαιρικά και σε βάθος όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον κλάδο των Ναυαγοσωστών που στελεχώνουν τις παραλίες της χώρας μας. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών έστω και την ύστατη στιγμή να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι που να στελεχωθούν πλήρως και επαρκώς όλες οι παραλίες που είναι σήμερα χωρίς την απαραίτητη ναυαγοσωστική κάλυψη».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024