Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπεισόδια στη Ρόδο σε διαμαρτυρία για τις φωτιές – Καταδικάζουν Ένωση Ξενοδόχων και Δήμος
Ξενοδοχία

Επεισόδια στη Ρόδο σε διαμαρτυρία για τις φωτιές – Καταδικάζουν Ένωση Ξενοδόχων και Δήμος

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Ρόδου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις φωτιές στη Ρόδο το απόγευμα της Δευτέρας 1ης Αυγούστου παρεκτράπη και οδήγησε σε επεισόδια και βανδαλισμούς στο κέντρο της Ρόδου.

Η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη στην πλατεία Δημαρχείου της Ρόδου και σε αυτήν πήραν μέρος εκατοντάδες κόσμου. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, αλλά και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους. Για το δυσάρεστο περιστατικό των επεισοδίων τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.

«Η ΕΞΡ καταδικάζει απερίφραστα τα χθεσινοβραδινά (σ.σ. 1η Αυγούστου) έκτροπα στο κέντρο της Ρόδου, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών μας. Μια συγκέντρωση πολιτών εξελίχθηκε σε όχλο, με τη διάρρηξη και τους βανδαλισμός στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και τους προπηλακισμούς εργαζομένων μπροστά από ξενοδοχείο της οικογένειας του δημάρχου Ρόδου», σημειώνει η Ένωση.

«Είναι σαφές πως την ώρα που προσπαθούμε να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας που είναι το θεμέλιο της τοπικής οικονομίας μας, κάποιοι επιλέγουν συνειδητά να υπονομεύσουν αυτήν την προσπάθεια. Δημιουργούν εικόνες διχασμού και ντροπής που κάνουν το γύρο του κόσμου και είναι το μόνο που δε χρειάζεται η Ρόδος μας αυτήν τη στιγμή, προκειμένου να επουλώσει τις πληγές της μετά την πρωτοφανή πυρκαγιά που μας έπληξε.

Η τοξικότητα, το μίσος και η χυδαιότητα δεν έχουν θέση στη Ρόδο που αξίζουμε και θέλουμε. Και είναι ευθύνη όλων μας, πρωτίστως ως απλών Ροδιτών πολιτών, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη επεισοδίων αναρχίας και χάους στο νησί μας, όπως δυστυχώς συνέβη χθες βράδυ. Γι’αυτό και καλούμε όλους τους φορείς της Ρόδου σε συστράτευση για να προστατεύσουμε την ομαλότητα και την τάξη στο νησί μας».

Αντ. Καμπουράκης: Εικόνες ντροπής που δυσφήμισαν τη Ρόδο μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό

Ανακοίνωση για τα επεισόδια εξέδωσε και ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης. Σε αυτήν αναφέρει: «Στο πρώτο μήνυμά μου μετά το τέλος του πύρινου εφιάλτη στο νησί μας, μίλησα για “κερδοσκόπους της φωτιάς”, οι οποίοι επιδιώκουν συνειδητά να μας διχάσουν, προκειμένου οι ίδιοι να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Γι’ αυτούς, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Τα πρώτα αποτελέσματα τα είδαμε χθες. Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για τις εικόνες ντροπής που δυσφήμισαν τη Ρόδο μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, τη στιγμή που παλεύει για να ανακάμψει. Διάρρηξη και βανδαλισμοί σε δημόσια κτήρια. Προπηλακισμοί υπαλλήλων ξενοδοχείου. Και όλα αυτά στο κέντρο της πόλης μας, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών του νησιού μας.

Μοναδική τους μέριμνα είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συντηρήσουν την ένταση. Αδιαφορούν πλήρως για τις ολέθριες συνέπειες για την εικόνα της Ρόδου μας. Επιδιώκουν να καπηλευτούν το παράδειγμα προσφοράς κι αλληλεγγύης των εθελοντών του νησιού μας. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο και την αγωνία κάθε Ροδίτισσας και κάθε Ροδίτη για το αύριο του τόπου μας. Το κάνουν για να αποκτήσουν ρόλο και υπόσταση και θεωρούν πως έτσι θα με πλήξουν πολιτικά.

Τους απαντώ: Δική μου μοναδική μέριμνα είναι να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να κλείσουμε τις πληγές μας. Να ανορθώσουμε τον τουρισμό μας, να αναγεννήσουμε τα δάση μας και να ανασυγκροτήσουμε το νησί μας. Και μοναδικό μου καθήκον μαζί με όλους του πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για το νησί μας, είναι να ορθώσουμε ένα τείχος απέναντι στην τοξικότητα, τη χυδαιότητα και τη μισαλλοδοξία. Γι’ αυτό καλώ και όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις της Ρόδου να συστρατευτούν στην αποδοκιμασία συμπεριφορών και πρακτικών όχλου και στην απομόνωσή του. Δεν χωρούν εδώ μισόλογα και πρέπει όλοι να πάρουν καθαρή θέση. Υπάρχουν διεκδικητές της θέσης του Δημάρχου και δεν έχουν βρει μια λέξη για να καταδικάσουν αυτά που έγιναν. Έτσι ονειρεύονται τη Ρόδο; Έτσι θα ανορθώσουν τον τουρισμό; Με χάος, ανομία και χυδαιότητες;

Οι Ροδίτισσες και οι Ροδίτες ξέρουμε πως το όπλο μας είναι οι αρετές μας. ‘Άνθρωποι ήπιοι, φιλότιμοι, εργατικοί, με χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά, που τη δείξαμε και στις μέρες της πυρκαγιάς. Αυτή είναι και η βάση πάνω στην οποία χτίσαμε το τουριστικό μας θαύμα. Και πάνω στην ίδια βάση μπορούμε να το ξανακάνουμε, για εμάς αλλά και τις επόμενες γενιές. Οι αρετές μας είναι αυτές που μας κάνουν περήφανους και με αυτές θα κερδίσουμε ενωμένοι το αύριο της Ρόδου μας».

Ο δήμαρχος Ρόδου έχει υποβάλει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου «για τα διαπραχθέντα από αγνώστους μέχρι στιγμής δράστες, αδικήματα του εμπρησμού, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα και ανθρώπινες ζωές, αλλά και για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο εις βάρος των μονίμων κατοίκων των περιοχών, όπου οι εμπρηστές προκάλεσαν τις πυρκαγιές, αλλά και εις βάρος όλων των φιλοξενούμενων σε καταλύματα και ξενοδοχεία, οι οποίοι εάν δε λειτουργούσε ο αυτοδιοικητικός και ο κρατικός μηχανισμός, αλλά και ο ηρωισμός και η αλληλεγγύη των Ροδίων, θα είχαν χάσει τη ζωή τους».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024