Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια1ο Συμπόσιο Διοικητών Αεροδρομίων με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών διεθνών αεροδρομίων
Αερομεταφορές

1ο Συμπόσιο Διοικητών Αεροδρομίων με συμμετοχή κορυφαίων στελεχών διεθνών αεροδρομίων

Πρωτοβουλία “City Pair Initiative” του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προβολή της Αθήνας ως προορισμού σε 18 διεθνή αεροδρόμια με συνολική ετήσια κίνηση 170.000.000 επιβατών.

Το 1ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 1st Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 17 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Πιστό στην αρχαιοελληνική έννοια του όρου “Συμπόσιο”, το ACES θέτει ως στόχο να εξελιχθεί στην ετήσια συνάντηση κορυφαίων εκπροσώπων του αεροδρομιακού χώρου και, μέσω της γόνιμης ανταλλαγής ιδεών και της σύνθεσης απόψεων, να πραγματευθεί τις σύγχρονες προκλήσεις, τάσεις και ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κλάδο των αερομεταφορών διεθνώς.

“City Pair Initiative”

Με στόχο την  ενίσχυση της ελκυστικότητας της πόλης της Αθήνας και της δυναμικής της ως προορισμού, ειδικά σε μία περίοδο δοκιμασίας από την αρνητική οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις της, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εμπνεύστηκε και ξεκίνησε μια νέα πρωτοβουλία, το “City Pair Initiative”.

Με κοινό πνεύμα  συνεργασίας και αλληλο-υποστήριξης, 18 αεροδρόμια από όλο τον κόσμο υπέγραψαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ACES – Athens, μνημόνιο συνεργασίας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την προώθηση της Αθήνας ως προορισμού με τα δικά τους διαθέσιμα μέσα και εξασφαλίζοντας παράλληλα την αμοιβαία υποστήριξη των αντίστοιχων προορισμών από το ΔΑΑ. Μέσω του “City Pair”, το 2014, η πόλη της Αθήνας θα προβληθεί σε αεροδρόμια στον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, με κεντρικό μήνυμα “Perhaψ You’re an Aθenian too” σε μια προωθητική εκστρατεία που απευθύνεται συνολικά σε αγορά με ετήσια κίνηση σχεδόν 170 εκατ. επιβατών.

Το Συμπόσιο, στο οποίο συμμετείχαν CEOs διεθνών αεροδρομίων, εκπρόσωποι του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World / ACI Europe) και εκπρόσωποι των κλάδων Τουρισμού και Αερομεταφορών, τίμησε με εναρκτήρια ομιλία, η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η ανάπτυξη των υποδομών των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και η  ιδιωτικοποίηση τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η εντατικοποίηση των προσπαθειών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προς αυτή την κατεύθυνση καθίσταται ακόμα πιο σημαντική για  τη χώρα μας ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και τόνισε την  σημασία διάκρισης των ρόλων των μητροπολιτικών και περιφερειακών αεροδρομίων για την τουριστική ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν.

Επίσης χαιρέτησε  τις στοχευμένες δράσεις και  πρωτοβουλίες του Αεροδρομίου Αθηνών για ενίσχυση της εικόνας της  πόλης σε διεθνές επίπεδο. “Ο Διεθνής  Αερολιμένας Αθηνών, ως κύρια πύλη της χώρας στον κόσμο, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αεροπορική αγορά”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, “athenspotlighted” για ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες της πόλης, τέθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Μία ακόμη σημαντική δράση θα είναι και   η πρωτοβουλία City Pair, η οποία θα ξεκινήσει από το εν λόγω Συμπόσιο. Κατά τη διάρκεια του 2014, δεκαοκτώ αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο θα προωθούν την Αθήνα και ανάλογα θα πράξει ο Διεθνής Αερολιμένα Αθηνών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024