Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑσφαλείς οι Έλληνες τουρίστες σε Τζαμάικα, Κούβα και Μπαρμπέιντος

Ασφαλείς οι Έλληνες τουρίστες σε Τζαμάικα, Κούβα και Μπαρμπέιντος

Ασφαλείς είναι οι Έλληνες που έτυχε αυτή την περίοδο να ταξιδεύουν στις περιοχές που `κτύπησε` ο τυφώνας Ιβάν, σύμφωνα με το γραφείο Hydra Travel που ειδικεύεται στα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές…

Ασφαλείς είναι οι Έλληνες που έτυχε αυτή την περίοδο να ταξιδεύουν στις περιοχές που `κτύπησε` ο τυφώνας Ιβάν, σύμφωνα με το γραφείο<...> Hydra Travel που ειδικεύεται στα ταξίδια σε αυτές τις περιοχές.

Όπως ανακοίνωσε το Hydra Travel οι πελάτες των Sandals και Beaches resorts, της Καραϊβικής, που βρίσκονται τώρα στην Τζαμάικα, μέσα στην ατυχία τους έχουν κάτι να γιορτάζουν. Ο ιδιοκτήτης της πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων, Gordon “Butch” Stewart, προσέφερε εντελώς δωρεάν, επαναληπτικές διακοπές μαζί με αεροπορικά εισιτήρια για όσους βρέθηκαν στη Τζαμάικα κατά τη διάρκεια του κυκλώνα.

Πραγματικά θα πρέπει να θαυμάσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται την κρίση οι τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής, και ίσως να το έχουμε υπόψη μας στις δύσκολες περιπτώσεις.

Όπως είναι γνωστό ο κυκλώνας πέρασε από το νησί πριν λίγες ημέρες, και δεν το χτύπησε ευθέως, γεγονός που χαροποίησε ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία αφού είχαν προετοιμαστεί για το χειρότερο. Περιμένοντας τον πανίσχυρο κυκλώνα Ιβάν, είχαν λάβει όλα τα μέτρα ώστε να σιγουρέψουν την ασφάλεια των πελατών τους ενώ μετέφεραν πολλούς από αυτούς και στα άλλα θέρετρα των Sandals σε άλλα νησιά, όπως στη St. Lucia και στην Antigua. Η αναπλήρωση των διακοπών που προσέφεραν τα Sandals δωρεάν στους πελάτες τους, θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 5,5 εκατ. δολάρια. Οι τουριστικοί πράκτορες της Αμερικής είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με αυτή την κίνηση και εκτιμούν τον επαγγελματισμό αλλά και τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης που έδειξε η εταιρία σε ένα τόσο επείγον περιστατικό. Γενικότερα, στο πέρασμα του από την Τζαμάικα ο Ιβάν άφησε μόνο επιφανειακές ζημιές σε ορισμένα από τα θέρετρα οι οποίες ήδη επισκευάζονται, ενώ το αεροδρόμιο του Μοντέγκο Μπέι λειτουργεί κανονικά από την Κυριακή 12/9.

Στη γειτονική Κούβα, ο κυκλώνας Ιβαν “άγγιξε” μόνο το αραιοκατοικημένο δυτικό άκρο της χώρας – κάτι που έκανε τον Κουβανό πρόεδρο Φιντέλ Κάστρο να εκφράσει την ανακούφιση του για τη “φιλική συμπεριφορά” του. Έτσι, οι τουριστικές περιοχές όπως είναι η Αβάνα ή το Βαραδέρο δεν επηρεάστηκαν καθόλου.

Στο νησί των Barbados, ο κυκλώνας έφτασε σε μορφή καταιγίδας και έτσι το νησί δεν υπέστη σοβαρές ζημιές. Η πολυτελής αλυσίδα ξενοδοχείων Elegant, ανακοίνωσε ότι στάθηκαν πολύ τυχεροί αφού κατόπιν λεπτομερούς ελέγχου όλων των ξενοδοχείων, δεν βρέθηκε καμία ζημιά και έτσι και οι πέντε μονάδες της αλυσίδας λειτουργούν κανονικά. Να σημειωθεί ότι η Elegant Hotels Group έχει τα ξενοδοχεία Colony Club, Crystal Cove, Tamarind Cove, The House και το Turtle Beach.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που οι συνεργάτες μας στα νησιά της Καραϊβικής είναι όλοι καλά, και υπερήφανοι που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα, οργανισμούς με επαγγελματισμό και άρτια οργάνωση, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στην εταιρία μας, συστατικά απαραίτητα στο χώρο μας”, τόνισε ο κ. Ε. Σταυρόπουλος, ιδιοκτήτης του Hydra Travel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024