Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ νέα τουριστική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται στην άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό
World Travel Market

Η νέα τουριστική πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται στην άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό

ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2012 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στη Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής, που έγινε στα πλαίσια της WTM, με τη συμμετοχή και της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού, συζητήθηκαν η άρση των εμποδίων που υπάρχουν σε τρείς βασικούς τομείς του τουρισμού, όπως είναι οι θεωρήσεις εισόδου, οι αεροπορικές διασυνδέσεις και οι φόροι και τέλη στα διεθνή αεροδρόμια.

ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2012 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η άρση των αντικινήτρων στα ταξίδια και τη διεθνή τουριστική αγορά, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην Διυπουργική Συνάντηση Κορυφής, που έγινε στο Λονδίνο και συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη. Η Διυπουργική Συνάντηση οργανώθηκε από τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Τουρισμού, σε συνεργασία με τη World Travel Market, με θέμα “Ανοικτά Σύνορα και Ανοικτοί Ουρανοί: Ξεπερνώντας τα Εμπόδια για Ταξίδια”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν  ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Dr Taleb Rifai, υπουργοί Τουρισμού απο διάφορες χώρες, εκπρόσωποι του ιδιωτικου τομέα, όπως η Fiona Jeffery, πρόεδρος της WTM, ο David Scowsill, πρόεδρος του WTTC, ο Jeff Poole της IATA, ο Michael Frenzel, πρόεδρος της TUI και πολλοί άλλοι.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άρση των εμποδίων που υπάρχουν σε τρείς βασικούς τομείς του τουρισμού, όπως είναι στις θεωρήσεις εισόδου (visa),στις αεροπορικές διασυνδέσεις και στους διάφορους φόρους και τέλη στα διεθνή αεροδρόμια. Στην παρέμβασή της η  κα Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις που έχουν αναληφθεί για τα θέματα αυτά στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η νέα τουριστική  πολιτική της κυβέρνησης στηρίζεται στην άρση των αντικινήτρων για τον τουρισμό, που αποτελεί εθνική προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης.

Στην Διυπουργική  Συνάντηση Κορυφής διαπιστώθηκε ακόμη  ότι ο τουρισμός αποτελεί πλέον έναν από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας και παρά την γενικότερη οικονομική παγκόσμια αβεβαιότητα, τα διεθνή ταξίδια αυξήθηκαν και αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα δισεκατομμύριο το 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 4%. Αυτό άλλωστε αναγνωρίστηκε πρόσφατα και στη Συνάντηση των Ηγετών των G 20 στο Μεξικό τον περασμένο Ιούνιο, όπου για πρώτη φορά έγινε ειδική αναφορά στον  τουρισμό, ως “όχημα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης και οικονομικής  ανάπτυξης”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024