Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝαταλία Κουζή: Σημαντική η ελληνική τουριστική αγορά για τη Βρετανία

Ναταλία Κουζή: Σημαντική η ελληνική τουριστική αγορά για τη Βρετανία

Για τα νέα γραφεία του VisitBritain στην Ελλάδα, τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Οργανισμός για την διείσδυση στην ελληνική αγορά,αλλά και γενικότερα για την σημασία της ελληνικής τουριστικής αγοράς […]

Για τα νέα γραφεία του VisitBritain στην Ελλάδα, τις δράσεις που έχει προγραμματίσει ο Οργανισμός για την διείσδυση στην ελληνική αγορά,<...>αλλά και γενικότερα για την σημασία της ελληνικής τουριστικής αγοράς στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης προς την Βρετανία, μίλησε στο Travel Daily News η κ. Ναταλία Κουζή, εκπρόσωπος του VisitBritain στην Ελλάδα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Κουζή η ελληνική αγορά είναι σημαντική για τη Βρετανία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σήμερα συντονίζουμε τις προσπάθειές μας στη διαμόρφωση συγκεκριμένων ιδεών, που μπορεί να μεταδοθούν στον ταξιδιώτη και όχι απλά στην καλλιέργεια του σκεπτικού `να δω κάποια πόλη`, καθώς είναι γνωστό ότι κατά κανόνα ο Έλληνας ταξιδεύει σε μια συγκεκριμένη πόλη και δεν κάνει περιηγητικό τουρισμό στο εξωτερικό.

Μιλώντας για τον ρόλο του VisitBritain στην Ελλάδα, η κ. Κουζή τον χαρακτήρισε διττό, εξηγώντας πως “αφενός στοχεύουμε σε επικοινωνία με τον καταναλωτή μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης για ανάδειξη των διαφορετικών προϊόντων που προσφέρει η Βρετανία, όπως του νεανικού τουρισμού, της ευζωίας, του κινηματογράφου κ.τ.λ. και τα οποία αποτελούν τους κύριους στόχους για προβολή ταξιδιωτικών πακέτων στην Ελλάδα, και αφετέρου στοχεύουμε στις νεότερες ηλικίες που αποτελούν τους ταξιδιώτες του μέλλοντος”.

Αναφερόμενη στις προσδοκίες του VisitBritain από την Ελλάδα, η εκπρόσωπος του μας είπε ότι εκτιμάμε αύξηση 10% στις αφίξεις Ελλήνων στην Βρετανία ανά έτος, ενώ όπως επεσήμανε “το 22% των Ελλήνων πηγαίνει στην κεντρική Αγγλία”. “Οι Έλληνες τουρίστες συνεισφέρουν ιδιαίτερα στην τοπική οικονομία και εκεί επικεντρώνονται και οι προσπάθειες του VisitBritain στην Ελλάδα” εξήγησε η κ. Κουζή, η οποία υπογράμμισε ότι “ο Έλληνας έχει την τάση να επισκέπτεται πόλεις κατά την διάρκεια των διακοπών του και προσπαθούμε να αναδείξουμε και άλλες πόλεις πέρα του Λονδίνου”.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη της κ. Κουζή στη στήλη Συνέντευξη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024