Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟ Alexandre de Juniac προτείνεται για γενικός διευθυντής και CEO της ΙΑΤΑ
Αερομεταφορές

Ο Alexandre de Juniac προτείνεται για γενικός διευθυντής και CEO της ΙΑΤΑ

Ο Alexandre de Juniac θα είναι το πρώτο πρόσωπο προερχόμενο από γαλλική αεροπορική εταιρεία που θα αναλάβει τα ηνία της ΙΑΤΑ.

Ο κ. Alexandre de Juniac, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Air France-KLM ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου σχετικά με την πρόταση που έλαβε στις 5 Απριλίου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA), να αναλάβει ως ο επόμενος γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της παγκόσμιας αυτής οργάνωσης. Ο κ. de Juniac ανέφερε ότι πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση, η οποία θα συζητηθεί κατά την Γενική Συνέλευση της ΙΑΤΑ (1-3 Ιουνίου 2016).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Air France-KLM έχει προετοιμάσει το σχέδιο για την ανάληψη καθηκόντων από τον διάδοχο του κ. de Juniac, δεδομένου του επικείμενου διορισμού του ως γενικού διευθυντή και διευθύνοντος συμβούλου της ΙΑΤΑ, το αργότερο έως την 1η Αυγούστου 2016. Σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς του ΔΣ της Air France-KLM, η Επιτροπή Διορισμών και Διακυβέρνησης του Ομίλου – με τη βοήθεια διεθνούς εταιρίας συμβούλων – έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού του ιδανικότερου στελέχους που θα αναλάβει να συνεχίσει την εξυγίανση και ανάπτυξη του Ομίλου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου αναφέρθηκαν στο εξαίρετο έργο του Alexandre de Juniac στην επίτευξη της οικονομικής και χρηματοοικονομικής ανάκαμψης του Ομίλου, στον εμπλουτισμό του φάσματος των υπηρεσιών και στην επιτυχία του να ξανακερδίσει τους πελάτες. Το ΔΣ εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτά τα επιτεύγματα  αναγνωρίστηκαν και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση για την πρόταση προς τον Alexandre de Juniac να ηγηθεί της διεθνούς ένωσης ΙΑΤΑ. Ο Alexandre de Juniac θα είναι το πρώτο πρόσωπο προερχόμενο από γαλλική αεροπορική εταιρεία που θα αναλάβει τα ηνία της ΙΑΤΑ.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που για σχεδόν 5 χρόνια έχουν αφοσιωθεί πλήρως στο να επιτευχθεί η ανάκαμψη μας και η αποκατάσταση των συνθηκών για ανάπτυξη. Είμαι πολύ περήφανος που εργάστηκα στην Air France-KLM. Θα συνεχίσω με τα καθήκοντά μου, μέχρι να παραδώσω στον διάδοχό μου στο τέλος του Ιουλίου, και θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις αερομεταφορές και όλες τις αεροπορικές εταιρείες – συμπεριλαμβανομένων των Air France-KLM – με το νέο μου ρόλο. Οι ικανότητες των στελεχών του Ομίλου, το κύρος των εμπορικών σημάτων και οι ευρωπαϊκές ρίζες των εταιριών, δίνουν στον όμιλο France-KLM όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου”, δήλωσε ο κ. de Juniac.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024