Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ένα θετικό τουριστικό 2016 για την Ελλάδα
Τάσεις

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ένα θετικό τουριστικό 2016 για την Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Taleb Rifai δήλωσε ότι 'δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει μια ισχυρή εικόνα σε όλο τον κόσμο ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και ότι η χώρα θα εδραιώσει την ανάπτυξη της το 2016, όπως φαίνεται από τις τάσεις στις κρατήσεις'.

Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) κ. Taleb Rifai εξέφρασε την εμπιστοσύνη του Οργανισμού στη συνεχή ανάπτυξη του τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα. Το 2015, οι διεθνείς αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 7% για να φτάσεουν τα 23.600.000, ενώ οι εξαγωγές που δημιουργούνται από τον τομέα αυξήθηκαν κατά 6%, στα 14,2 δισ.

Κατά τη συνάντησή του με την Ελληνίδα αναπλ. υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης ITB στο Βερολίνο, όπου και συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές του τουρισμού στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ο κ. Rifai δήλωσε ότι “δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει μια ισχυρή εικόνα σε όλο τον κόσμο ως ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και ότι η χώρα θα εδραιώσει την ανάπτυξη της το 2016, όπως φαίνεται από τις τάσεις στις κρατήσεις”.


Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο κ. Taleb Rifai, γενικός γραμματέας UNWTO, η κα Έλενα Κουντουρά, αναπλ. υπουργός Τουρισμού Ελλάδος, ο κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, γενικός γραμματέας ΕΟΤ, ο κ. Michael Müller, δήμαρχος Βερολίνου και κα Iris Gleicke, Parliamentary State-Secretary, Federal Ministery for Economic Affairs and Energy (l.t.r.).


Η κα Κουντούρα είπε ότι “τα νησιά του Αιγαίου ήδη δείχνουν θετική τάση στις κρατήσεις και είναι έτοιμα να υποδεχθούν έναν αυξημένο αριθμό τουριστών για την τρέχουσα σεζόν”. Η διαφοροποίηση στην τουριστική προσφορά, η ανάπτυξη νέων προορισμών και το άνοιγμα high-end ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και υπηρεσιών διαμονής είναι μερικά από τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την ενίσχυση του τουρισμού, όπως τονίστηκε από την υπουργό στη συνάντηση με τον κ. Rifai.

“Κατά τις συναντήσεις με κορυφαίους τουριστικούς πράκτορες στην ITB, λάβαμε πολύ θετικά σχόλια από τη γερμανική τουριστική αγορά, η οποία επιβεβαίωσε την αυξημένη ζήτηση στις κρατήσεις για την Ελλάδα”, πρόσθεσε η κα Κουντουρά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024