Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠολύνεκρα επεισόδια με χριστιανούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο
Έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου μετά τις αιματηρές ταραχές στο Κάιρο

Πολύνεκρα επεισόδια με χριστιανούς διαδηλωτές στην Αίγυπτο

Ο αριθμός των ανθρώπων που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Αίγυπτο το περασμένο Σάββατο αυξήθηκε στους 231. Έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας από τη Βρετανία.

Στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν περίπου 10.000 διαδηλωτές που είπαν ότι θέλουν να πιέσουν το στρατιωτικό συμβούλιο, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία για την παράδοση της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο στρατός έστησε οδοφράγματα και αγκαθωτά συρματοπλέγματα και έκανε χρήση δακρυγόνων για να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φθάσουν στο υπουργείο. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως “κάτω η εξουσία του στρατού” και “ο λαός θέλει να πέσει ο στρατάρχης” -μια αναφορά στο Χουσέιν Ταντάουι, που ηγείται του στρατιωτικού συμβουλίου.

Το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανέφερε ότι οι περισσότεροι τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου αλλά οι 39 χρειάστηκε να εισαχθούν σε νοσοκομεία. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές οι συγκρούσεις ξέσπασαν στη συνοικία Αμπασίγια στο κέντρο του Καΐρου όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το κτίριο του κοντινού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στις συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους υποστηρικτές του στρατού χρησιμοποιήθηκαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα, μαχαίρια, ακόμα και τσεκούρια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα και η κυκλοφορία παρέλυσε σε πολλούς δρόμους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας εξεδωσε ταξιδιωτική οδηγία για τους Βρετανούς πολίτες, καθώς υπήρχαν ανωμαλίες και στο πρόγραμμα πτήσεων στο αεροδρόμιο του Καΐρου. Οι πτήσεις πλέον εκτελούνται κανονικα, με μικρές μόνο καθυστερήσεις και κάποιες ακυρώσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024