Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια εγκαινίασε χτες ο Λιάπης

Τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια εγκαινίασε χτες ο Λιάπης

Τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια εγκαινίασε χτες,Τετάρτη 13 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο […]

Τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια εγκαινίασε χτες,<...>Τετάρτη 13 Ιουλίου 2005, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Ν. Τσιαρτσιώνης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, καθώς και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Με την κυκλοφορία των νέων αυτών τρένων υψηλών ανέσεων μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι ταξιδίου, τόσο μεταξύ Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης όσο και μεταξύ Θεσσαλονίκης – Σόφιας, κατά 3 ώρες (σε 11,30 από 14,30 ώρες) και κατά 2 ώρες περίπου (σε 5,50 από 7,40 ώρες), αντίστοιχα.

Οι δύο νέες αυτές σιδηροδρομικές συνδέσεις δίνουν το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για να συνδέσει την Θεσσαλονίκη με όλες τις γειτονικές χώρες, καθιστώντας την βασικό συγκοινωνιακό κόμβο των Βαλκανίων.

Στόχος παραμένει η ανακαίνιση των υποδομών, τόσο των οδικών όσο και των σιδηροδρομικών, για να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι χρόνοι ταξιδίου μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των πρωτευουσών των γειτονικών χωρών.

Ειδικότερα, σχεδιάζεται η μελλοντική επέκταση των δρομολογίων της νέας αμαξοστοιχίας Θεσσαλονίκης – Σόφιας, προς Βουκουρέστι καθώς και η ανάπτυξη νέων σύγχρονων τρένων προς Σκόπια και Βελιγράδι.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προώθηση της ανάπτυξης του Πανευρωπαϊκού `Αξονα Χ (Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λουμπλιάνα – Σάλτζμπουργκ). Μάλιστα, χάρη στις συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες και παρεμβάσεις του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών επιτεύχθηκε η ένταξη ολόκληρου του `Αξονα Χ στις προεκτάσεις του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών στις γειτονικές της Ε.Ε. χώρες, όπως τις επεξεργάστηκε η Ομάδα Υψηλού Επιπέδου υπό την πρώην Επίτροπο Μεταφορών κ. Loyola De Palacio.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, “τα έργα που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελούν ένα περαιτέρω μεγάλο βήμα της προσπάθειας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να καταστεί η Ελλάδα και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Δεν είμαστε, όπως βλέπετε, η παράταξη των λόγων αλλά των έργων. Πριν μερικούς μήνες, το υποσχεθήκαμε μαζί με τους ομολόγους μου Υπουργούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας. Και σήμερα το εγκαινιάζουμε και το παραδίδουμε σε εμπορική χρήση. Αλλά για μας είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μας με τους γείτονες μας”.

“Η Ελλάδα πρόσθεσε “είναι η ισχυρότερη οικονομικά χώρα στα Βαλκάνια και να είστε βέβαιοι ότι θα εξακολουθήσουμε, ακόμα πιο αποφασιστικά, να παίζουμε αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Για την αμοιβαία ανάπτυξη και την ευημερία των λαών μας. Για το σκοπό αυτό είμαι σε διαρκή επαφή με τους ομολόγους μου Υπουργούς των γειτονικών χωρών για να αναπτύξουμε κοινά χρονοδιαγράμματα στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων για την εφαρμογή της πολιτικής αυτής”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024