Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤίτλοι τέλους για το βρετανικό τουριστικό γραφείο Anatolian Sky
Τουριστικά γραφεία

Τίτλοι τέλους για το βρετανικό τουριστικό γραφείο Anatolian Sky

Η εταιρεία, με έδρα στα West Midlands και η οποία δραστηριοποιούταν εμπορικά και ως World Sky Holidays κει εξειδικευόταν στη τουρκική αγορά, είχε περίπου 150 πελάτες της στο εξωτερικό, τη στιγμή της διακοπής λειτουργίας της. Επίσης, είχαν γίνει ήδη 460 προκρατήσεις, που αφορούσαν περίπου 1.020 άτομα.

Περίπου 1.200 επιβάτες λαμβάνουν αυτήν τη στιγμή βοήθεια από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ην. Βασιλείου μετά την κατάρρευση, την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου, του εξειδικευμένου στην τουρκική αγορά βρετανικού τουριστικού γραφείου Anatolia Sky.

Η βρετανική ΥΠΑ δήλωσε ότι η εταιρεία, με έδρα στα West Midlands και η οποία δραστηριοποιούταν εμπορικά και ως World Sky Holidays, είχε περίπου 150 πελάτες της στο εξωτερικό, τη στιγμή της διακοπής λειτουργίας της. Επίσης, είχαν γίνει ήδη 460 προκρατήσεις, που αφορούσαν περίπου 1.020 άτομα.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο γενικός διευθυντής της Anatolian Sky, Akin Koc, είχε εκφράσει τη λύπη του για τη διακοπή λειτουργίας ενός άλλου τουριστικού γραφείου με εξειδείκευση στην Τουρκία, του Jewel in the Crown Holidays. Τότε είχε παροτρύνει τον εμπορικό κόσμο να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξει τους συνεργάτες του στην τουριστική αγορά της Τουρκίας τονίζοντας: “Ελπίζω ο αντίκτυπος των τελευταίων γεγονότων να είναι σύντομος”.

Η εταιρεία του Akin Koc ήταν ακόμη μέλος του Association of Independent Tour Operators (AITO).

Παράλληλα με πακέτα διακοπών στην Τουρκία, η Anatolia Sky εξειδικευόταν στη Βόρει Κύπρο και είχε πρόσφατα επεκταθεί και σε άλλους προορισμούς, όπως η Κροατία, το Μαρόκο, η Σλοβενία, το Μαυροβούνιο, τα ελληνικά νησιά, η Μαδέρα, η Αίγυπτος και η Ιορδανία. Πωλούσε επίσης κρουαζιέρες στην Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και στην Αδριατική και τον Νείλο.

Η διακοπή λειτουργίας του τουριστικού γραφείου σημειένεται λίγες μόλις μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ataturk της Κωνσταντινούπολης, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 42 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 230.

Η βρετανική ΥΠΑ δήλωσε ότι όλοι οι πελάτες της Anatolia Sky που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχουν αεροπορικά εισιτήρια σε προγραμματισμένες πτήσεις, τα οποία εξακολουθούν να ισχύουν και θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψουν στην πατρίδα τους κανονικά. Επίσης, ήρθε σε επαφή με παροχείς διαμονής και μεταφοράς από τα αεροδρόμια, για να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξουν αλλαγές  σε όσα είχαν συμφωνηθεί με το τουριστικό γραφείο.

Ο επικεφαλής του ATOL (Air Travel Organisers’ Licensing), Andy Cohen, ανέφερε:
“Η κατάρρευση του World Sky Travel είναι μια επίκαιρη υπενθύμιση του γιατί οι τουρίστες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι οι διακοπές τους είναι προστατευμένες με ATOL και ότι λαμβάνουν πιστοποιητικό ATOL από τη στιγμή που έχουν κάνει κράτηση για τα ταξίδια τους.

Ως αποτέλεσμα του συστήματος ATOL, οι πελάτες της εν λόγω εταιρείας είναι ήσυχοι ότι θα είναι σε θέση να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, όπως έχει προγραμματιστεί -αν ήδη στο εξωτερικό- ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων, εάν επρόκειτο να ταξιδέψουν”.

Ο πρόεδρος του AITO Derek Moore εξέφρασε τη θλίψη του για το Anatolia Sky. “Όλοι μας στον AITO λυπούμαστε πολύ που μάθαμε ότι η Anatolia Sky διέκοψε τη δραστηριότητά της. Ο Akin και η ομάδα του ήταν ισχυροί και υποστηρικτές του AITO και έχαιραν εκτίμησης για πολλά χρόνια, και είναι σκληρό για εμάς να βλέπουμε μια αξιοπρεπή εταιρεία να κλείνει.

Η Anatolian Sky, όπως και πολλές εξειδικευμένες επιχειρήσεις, προέβλεψαν πριν από μερικά χρόνια την ανάγκη να διαφοροποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθούν  επιχειρηματικά και σοφά εισήγαγαν προγράμματα σε νέους προορισμούς, όπως η Κροατία και η Ελλάδα. Αλλά ο Akin ήταν πάντα πιστός στη χώρα που ήταν πιο κοντά στην καρδιά του και συνέχιζε να προσπαθεί να στηρίξει την Τουρκία, παρά τα πρόσφατα γεγονότα, που κάνουν την Τουρκία έναν τόσο ‘δύσκολο’ προορισμό στην αγορά αυτήν τη στιγμή. Αυτό είναι που οδήγησε την εταιρεία στο κλείσιμό της.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η τρομοκρατία, που καταστρέφει τις ζωές τόσων ανθρώπων στην Τουρκία, κατέστρεψε τώρα έναν από τα πιο ένθερμους πρεσβευτές της χώρας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024