Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤρόμος για τους τουρίστες της Ρουμανίας οι αρκούδες

Τρόμος για τους τουρίστες της Ρουμανίας οι αρκούδες

Τρόμος έχει κυριεύσει τους τουρίστες, που έχουν προτιμήσει για διακοπές τα ορεινά θέρετρα της Ρουμανίας, έπειτα και από τη χτεσινήεπίθεση αρκούδας σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μπρασόφ (κεντρική Ρουμανία) εναντίον […]

Τρόμος έχει κυριεύσει τους τουρίστες, που έχουν προτιμήσει για διακοπές τα ορεινά θέρετρα της Ρουμανίας, έπειτα και από τη χτεσινή<...>επίθεση αρκούδας σε ορεινή περιοχή κοντά στο Μπρασόφ (κεντρική Ρουμανία) εναντίον τεσσάρων τουριστών.

Οι τέσσερις τουρίστες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από τα δόντια της αρκούδας σκαρφάλωσαν στη στέγη ενός εστιατορίου, ο φύλακας του οποίου όμως δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός και χτύπησε κατά τη διαφυγή του. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Δήμου Μπρασόφ, κ. Φλάβιους Ραντουλέσκου, ο φύλακας είναι καλά στην υγεία του. Υποστήριξε δε ότι αυτό που εξόργισε την αρκούδα ήταν η προσπάθεια του φύλακα να τραβήξει φωτογραφίες.

Παρόλη την ανησυχία όμως των κατοίκων και των τουριστών, οι αρχές της Ρουμανίας είναι ιδιαίτερα ελαστικές, καθώς η αρκούδα των Καρπαθίων προστατεύεται δια νόμου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των διαφόρων οργανώσεων προστασίας ζώων, περίπου 2.300 αρκούδες αυτού του είδους ζουν στη Ρουμανία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024