Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςVisitBritain: Σημαντική η συμβολή των θεάτρων στην τουριστική κίνηση της Βρετανίας

VisitBritain: Σημαντική η συμβολή των θεάτρων στην τουριστική κίνηση της Βρετανίας

Σημαντικότατο όπλο στη `φαρέτρα` της τουριστικής βιομηχανίας αποτελεί για τη Μεγάλη Βρετανία το θέατρο, όπως αποδεικνύεται από σχετικά στοιχεία,που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τουρισμού της Βρετανίας – VisitBritain. Ενδεικτικό […]

Σημαντικότατο όπλο στη `φαρέτρα` της τουριστικής βιομηχανίας αποτελεί για τη Μεγάλη Βρετανία το θέατρο, όπως αποδεικνύεται από σχετικά στοιχεία,<...>που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Τουρισμού της Βρετανίας – VisitBritain. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των θεατών το 2005 ανήλθε στα 12.109.904, με το ποσό των συνολικών εισπράξεων να αγγίζει τις 375.163.339 λίρες Αγγλίας, ενώ η απόδοση στο κράτος με τη μορφή ΦΠΑ να ανέρχεται το 2005 στις 56.000.000 λίρες.

Η παρακολούθηση ενός θεατρικού έργου αποτελεί must για κάθε επισκέπτη του Λονδίνου. Και είναι αλήθεια πως η ποιότητα των παραστάσεων είναι τέτοια που υπερβαίνει πολλές φορές ακόμα και τις μεγαλύτερες προσδοκίες. Η θεατρική κοινότητα του Λονδίνου (τα 53 θέατρα του West End) επενδύει αφειδώς σε χρήμα, ταλέντα και ποιότητα για να παρουσιάσει ένα προϊόν ελκυστικό στον `πελάτη`.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Richard Pulford, Διευθύνοντος Συμβούλου του Society of London Theatre: “Στους πρώτους 6 μήνες του 2005 καταγράφηκαν προσελεύσεις-ρεκόρ στα θέατρα του Λονδίνου. Παρά το πλήγμα που δεχθήκαμε με τα συμβάντα της 7ης Ιουλίου, ανακάμψαμε και οι 3 τελευταίοι μήνες του 2005 συνέβαλαν ώστε η χρονιά να σημειώσει ρεκόρ θεατών και εισπράξεων. Έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι το 2006 θα αποδειχθεί μια εξίσου σημαντική χρονιά”.

Από την πλευρά της, η κ. Rosemary Squire, πρόεδρος του Society of London Theatre, ανέφερε τα εξής: “Σε μια δύσκολη χρονιά για το Λονδίνο, το επίτευγμα των θεάτρων του West End είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Η θεατρική σκηνή αποτελεί καθοριστικό μοχλό της οικονομίας του Λονδίνου, καθώς χιλιάδες θέσεις εργασίας εξαρτώνται από αυτήν. Πέρα όμως από τα οικονομικά στοιχεία, τα εντυπωσιακά νούμερα προσέλευσης θεατών και εισπράξεων αποδεικνύουν ότι οι θεατρόφιλοι – Βρετανοί και ξένοι – εκτιμούν και στηρίζουν τις ποιοτικές παραστάσεις που προσφέρει το Λονδίνο. Η θεατρική βιομηχανία συνεχίζει να επενδύει σε αξιόλογες παραγωγές, σε αμοιβές κορυφαίων ηθοποιών και σκηνοθετών, και αυτό ακριβώς είναι που το κοινό εκτιμά και επιβραβεύει. Είμαι περήφανη για αυτό που συντελέστηκε”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο VisitBritain προβάλλει και προωθεί τις θεατρικές παραστάσεις, καθώς έχει αποδειχθεί πως συμβάλλουν σημαντικά στο συνάλλαγμα που εισρέει στη Μεγάλη Βρετανία, συντελούν στην ελκυστική εικόνα του τουριστικού προϊόντος της χώρας και δίνουν προστιθέμενη αξία στη συνολική πολιτιστική παραγωγή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024