Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή'Χαρτογράφηση' και την καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας
Γαστρονομία

'Χαρτογράφηση' και την καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας

Η Α' φάση του έργου 'Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού' ξεκίνησε με τη διαμόρφωση του γαστρονομικού χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιο" με τα ελληνικά γαστρονομικά προϊόντα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνικά πιάτα, προϊόντα και ποτά, εστιατόρια και επιχειρήσεις εστίασης κάθε μορφής, αγροκτήματα, οινοποιεία, τυροκομεία και εργαστήρια.

Η Α’ φάση του έργου “Η γαστρονομία στο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού” περιλαμβάνει την χαρτογράφηση και την καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας και έχει ήδη ξεκινήσει. Σκοπός αυτής της φάσης είναι να καταγραφούν όλες εκείνες οι πτυχές της ελληνικής γαστρονομίας που προτείνεται να προβάλλει η Ελλάδα στην τουριστική αγορά και θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητες που ήδη προσφέρουν ελκυστικές γαστρονομικές εμπειρίες

Ενδεικτικά, το “χαρτοφυλάκιο” με τα γαστρονομικά προϊόντα θα περιλαμβάνει τα εξής επιμέρους στοιχεία:

  • Χαρακτηριστικά ελληνικά πιάτα, προϊόντα και ποτά
  • Εστιατόρια και γενικά επιχειρήσεις εστίασης κάθε μορφής (π.χ. ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, ουζερί, ψησταριές, ψαροταβέρνες, καφενεία) που προσφέρουν παραδοσιακή ή τοπική κουζίνα
  • Εστιατόρια υψηλής ή δημιουργικής κουζίνας
  • Χώρους παραγωγής προϊόντων και ποτών όπως αγροκτήματα, οινοποιεία, τυροκομεία, εργαστήρια
  • Σημεία πώλησης προϊόντων και ποτών όπως υπαίθριες και σκεπαστές αγορές, παντοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, ντελικατέσεν, κάβες
  • Μουσεία και εκθεσιακούς χώρους με θέμα τη γαστρονομία
  • Εκδηλώσεις και φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος
  • Μαθήματα και σεμινάρια μαγειρικής/ γευσιγνωσίας
  • Spa με προϊόντα γαστρονομίας
  • Διαδρομές γαστρονομικού ενδιαφέροντος
  • Επώνυμα γαστρονομικά προϊόντα.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η τοπική διάσταση του χαρτοφυλακίου. Το συνολικό “χαρτοφυλάκιο” της Ελλάδας ουσιαστικά αποτελείται από τα επιμέρους τοπικά χαρτοφυλάκια και περιλαμβάνει όλη την ποικιλομορφία και τον πλούτο που προσφέρει η χώρα από γαστρονομικής άποψης.

Υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου είναι η δημοσιογράφος γεύσης, κα Ντένη Καλλιβωκά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024