Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'ΚΥΚΛΟΣ': ο ΕΝΦΙΑ να υπολογίζεται ομοιόμορφα και δίκαια για όλα τα τουριστικά καταλύματα
Τουριστικά καταλύματα

'ΚΥΚΛΟΣ': ο ΕΝΦΙΑ να υπολογίζεται ομοιόμορφα και δίκαια για όλα τα τουριστικά καταλύματα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων 'ΚΥΚΛΟΣ' ζητά να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρχει ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ” απέστειλε αίτημα στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη (με κοινοποίηση τα μέλη της και τους συλλόγους της Ομοσπονδίας) τονίζοντας ότι τα μικρά τουριστικά καταλύματα καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία, γεγονός που οδηγεί στην οικονομική εξόντωσή τους.

Η επιστολή της ΚΥΚΛΟΣ:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Αιτούμαστε να υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ ομοιόμορφα και δίκαια για όλα τα τουριστικά καταλύματα, είτε πρόκειται για κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, είτε πρόκειται για μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, είτε τα κατέχουν εταιρείες, είτε τα κατέχει φυσικό πρόσωπο.

Σήμερα οι μικροεπιχειρηματίες του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων καταβάλουν πολλαπλάσια ποσά ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τα ξενοδοχεία που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες), γεγονός που οδηγεί στην οικονομική εξόντωσή τους.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ώστε να υπάρχει ισόνομη φορολογική μεταχείριση μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων όλων των μορφών.

Με εκτίμηση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων “ΚΥΚΛΟΣ”

Αντώνης Καρατάσος”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024