Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνησυχία ΚΟΤ για παράνομη εταιρία πιστοποίησης ISO και HACCP

Ανησυχία ΚΟΤ για παράνομη εταιρία πιστοποίησης ISO και HACCP

Την ανησυχία του για την ύπαρξη αγγλικής ιδιωτικής εταιρίας, που φέρεται να εκδίδει πιστοποιητικά ποιότητας ISO και HACCP, σε παράνομες εταιρίες των κατεχομένων, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό εξέφρασε ο Κυπριακός […]

Την ανησυχία του για την ύπαρξη αγγλικής ιδιωτικής εταιρίας, που φέρεται να εκδίδει πιστοποιητικά ποιότητας ISO και HACCP, σε παράνομες εταιρίες των κατεχομένων, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό εξέφρασε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού – ΚΟΤ. Με αφορμή<...>μάλιστα δημοσιεύματα για το θέμα, εκπρόσωπος του ΚΟΤ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι “ο Οργανισμός έχει διαπιστώσει πως η αγγλική ιδιωτική εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα, εκδίδει πιστοποιητικά ποιότητας ISO, HACCP και άλλα”.

Ο ΚΟΤ θα ζητήσει να διερευνηθεί, με τη βοήθεια της Κυπριακής Εταιρίας Πιστοποίησης, η λειτουργία αυτής της εταιρίας για να διαπιστωθεί με ποια κριτήρια εκδίδονται αυτά τα πιστοποιητικά που έχουν σχέση με την υγεία και την ασφάλεια σε εταιρίες των κατεχομένων που λειτουργούν παράνομα.

Αφού σημειώνει ότι υποχρέωση της αγγλικής εταιρίας είναι, προτού δώσει πιστοποιητικά ποιότητας, να διαπιστώσει ότι μια εταιρία λειτουργεί νόμιμα, ο ΚΟΤ υπογραμμίζει πως ακόμη και αν καταλύματα στα κατεχόμενα έχουν λάβει πιστοποιητικά ποιότητας, εξακολουθούν να είναι και να λειτουργούν παράνομα.

Τέλος, ο ΚΟΤ διαβεβαιώνει πως παρακολουθεί και λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε σχέση τόσο με το συγκεκριμένο θέμα όσο και για το θέμα της παράνομης τουριστικής ανάπτυξης που παρατηρείται στα κατεχόμενα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024