Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνοιχτή επιστολή του HATTA προς τους αγρότες για τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους
HATTA

Ανοιχτή επιστολή του HATTA προς τους αγρότες για τα μπλόκα στους εθνικούς δρόμους

Σε ό,τι αφορά στις μαθητικές / εκπαιδευτικές εκδρομές ανά την Ελλάδα, που ξεκινούν από αύριο και θα ολοκληρωθούν το Σαββάτο του Λαζάρου 23 Απριλίου, ο HATTA ζητά από τους αγρότες να μεριμνήσουν, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων στέλνει ανοιχτή επιστολή προς τους αγρότες / κτηνοτρόφους σχετικά με τις μετακινήσεις των τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές αυτήν την περίοδο για τις μαθητικές και εκπαιδευτικές εκδρομές τους. Στην επιστολή αναφέρεται:

“Σεβόμενοι τον αγώνα σας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε για την κατανόηση όλων των συναδέλφων σας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όσον αφορά τις μαθητικές εκδρομές οι οποίες ξεκινούν από αύριο και θα ολοκληρωθούν το Σαββάτο του Λαζάρου 23/04/2016.

Σε αυτές τις εκδρομές οι γονείς, από το υστέρημά τους αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύουμε, έδωσαν κάποια χρήματα, εδώ και μήνες, έτσι ώστε τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου τους.

Δυστυχώς από πλευράς των τουριστικών γραφείων και των σχολείων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν σε επόμενες ημερομηνίες οι εκδρομές, διότι τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν τις ανάλογες διαθεσιμότητες σε επόμενες ημέρες και βέβαια οι σχολικές εκδρομές παίρνουν έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας για συγκεκριμένες ημερομηνίες και πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πριν το Πάσχα.

Έως σήμερα, από τις αρχές Φεβρουαρίου, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές σχολικές εκδρομές, στις όποιες δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα από τους συναγωνιστές σας, οι οποίοι άνοιξαν τα μπλόκα για να περάσουν τα λεωφορεία με τις μαθητικές εκδρομές.

Όμως υπάρχουν πολλές ανησυχίες μαθητών, καθηγητών, γονιών, αλλά και των τουριστικών γραφείων για τις επόμενες ημέρες δεδομένου ότι οι κινητοποιήσεις σας θα κλιμακώνονται, όπως έχει ανακοινωθεί, αρχής γενομένης το Σαββατοκύριακο 20-21 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σαββάτο – Κυριακή – Δευτέρα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Ζητάμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά και οι καθηγητές που τα συνοδεύουν και να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους, χωρίς ταλαιπωρία και, κυρίως, με ασφάλεια.

Για το λόγο αυτό θα θέλαμε να μεριμνήσετε, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών, ενημερώνοντας όλους τους συναδέλφους σας που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων για την κατανόησή σας”.
 
Έκκληση προς την Πολιτεία για την άμεση ολοκλήρωση των Hot Spots
Ακόμη, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στην εγκατάσταση των κέντρων καταγραφής προσφύγων (Hot Spots) και των αναφορών που γίνονται για την τουριστική κίνηση από όλους τους εμπλεκόμενους, η Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων απευθύνει έκκληση προς την Πολιτεία για την άμεση ολοκλήρωση της οργάνωσης τους.

“Η δέσμευση για τη δημιουργία των κέντρων δεν πρέπει να επιτρέψει ανεξέλεγκτες ροές, πρέπει να λειτουργήσουν οργανωμένες δομές για την άμεση προώθηση των προσφύγων και, καθώς πλησιάζει η έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου, θα πρέπει διασφαλιστεί η θετική εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, ώστε να μην επηρεαστεί η ροή της τουριστικής κίνησης.

Ο τουρισμός αποτελεί το πλέον άμεσο και παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας και πρέπει να διαφυλαχθεί από την πολιτεία, τους επαγγελματίες και όλη την ελληνική κοινωνία σε απόλυτο συντονισμό, μεταφέροντας ένα και μόνο μήνυμα: Η χώρα μας είναι ασφαλής και διακρίνεται για τη φιλοξενία και τον πολιτισμό της”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024