Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΑπαιτείται συλλογική προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού μας

Απαιτείται συλλογική προσπάθεια για την προώθηση του τουρισμού μας

Σειρά ενεργειών υλοποίησε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, επ` ευκαιρίας του εορτασμού […]

Σειρά ενεργειών υλοποίησε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), σε συνεργασία με<...> τον ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, επ` ευκαιρίας του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού η οποία εορτάστηκε εχθές, με στόχο την προβολή και προώθηση των δυνατοτήτων της Ελλάδας στις ειδικές μορφές τουρισμού όπως στον πολιτιστικό, τον περιηγητικό, τον αθλητικό, το συνεδριακό κ.λ.π.

Οι πρωτοβουλίες του ΗΑΤΤΑ που υλοποιούνται σε συνεργασία με πολλούς τουριστικούς φορείς αποτελούν παράδειγμα του ενεργού ρόλου που μπορούν και πρέπει να παίξουν οι τουριστικοί φορείς στην τουριστική πραγματικότητα της χώρας.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε εχθές από τον ΗΑΤΤΑ στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιάννης Ευαγγέλου σημείωσε τόσο την ανάγκη ανάπτυξης, προβολής και προώθησης των ειδικών μορφών τουρισμού όσο και στην καθοριστική σημασία της συνεργασίας κράτους και τουριστικών φορέων.

Επ΄ ευκαιρία του νέου νομοσχεδίου για τον τουρισμό ο κ. Ευαγγέλου τόνισε ότι απαιτείται η συμμετοχή των συλλογικών οργάνων στη λήψη των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τουρισμού μας. Καθοριστικής σημασίας για ποιοτική και εξειδικευμένη ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού αποτελεί η με νομοθετική εξουσιοδότηση, ευχέρεια δημιουργίας θυγατρικών σχημάτων του ΕΟΤ με τη συμμετοχή των κλαδικών τουριστικών φορέων (πολιτιστικός τουρισμός, Εθνικό Convention Bureau, αγροτουρισμός – με αναμόρφωση της Αγροτουριστικής Α.Ε., κ.λ.π.). Ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι έλαβε διαβεβαίωση από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης ότι θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις με στόχο να ενισχύσουν ενέργειες συνεργιών και συνεργασιών μεταξύ πολιτείας και τουριστικών φορέων.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του “International Institute for Peace through Tourism” Louis d` Amore, o Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Κύπρου (ACTA) Aδαμος Βαρνάβας και ο Αντιπρόεδρος της TURSAB Riza Epikmen. Επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής Γιάννης Ρέτσος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων Τάσος Κούμανης.

Ο κ. Lοuis d` Amore αναφέρθηκε στην έντονη αλληλοεπίδραση του τουρισμού και της ειρήνης σημειώνοντας ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ ο τουρισμός μπορεί να προάγει την ειρήνη και η ειρήνη αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος της ACTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Κύπρου), Aδαμος Βαρνάβας αναφέρθηκε στο ρόλο του τουρισμού ως μοχλό δημιουργίας συνεργασιών που προωθούν την ειρήνη και συγκεκριμένα στη συνεργασία μελών της ACTA με Τουρκοκύπριους τουριστικούς πράκτορες, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών πακέτων προς τα κατεχόμενα (η οποία ήδη έχει δειλά – δειλά αρχίσει).

Ο Αντιπρόεδρος της TURSAB, Riza Epikmen αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χώρων με σκοπό την τουριστική και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη. Η διείσδυση σε αγορές όπως αυτή της Κίνας μπορούν να αποτελέσουν τέτοια σημεία συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΟΕΣ, Τάσος Κούμανης, αναφέρθηκε στο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο Αθηνών, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί για τη δημιουργία του πάγωσε λόγω του ότι δεν είχε οριστικοποιηθεί νομοθετικά η δημιουργία των εγκαταστάσεων. Σε ότι αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις εκτίμησε ότι αυτές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε συνεδριακούς χώρους αλλά όχι σε εκθεσιακούς, ενώ τόνισε ότι ο συνεδριακός και εκθεσιακός τουρισμός είναι συνυφασμένοι.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΞΑ, Ιωάννης Ρέτσος, γνωστοποίησε ότι από το γραφείο του Πρωθυπουργού εστάλη επιστολή προς την ΕΤΑ στην οποία ζητείται να ερευνηθεί το θέμα της εύρεσης κατάλληλου χώρου για την δημιουργία εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στην πρωτεύουσα.

60 εξειδικευμένοι ξένοι tour operators και 15 ξένοι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα

Περίπου 60 Τour Operators εξειδικευμένοι στις ειδικές μορφές τουρισμού και 15 δημοσιογράφοι τουριστικού τύπου απ` όλο τον κόσμο βρίσκονται στην χώρα μας από τις 25 Σεπτεμβρίου στους οποίους παρουσιάζεται ένα καινούριο και έντονα ποιοτικό προφίλ της Αττικής αλλά και του ελληνικού τουρισμού. Το γκρουπ των προσκεκλημένων Τour Operators και δημοσιογράφων που προέρχονται τόσο από τις μεγάλες αγορές της Γερμανίας, της Αγγλίας και των ΗΠΑ όσο και από χώρες των Βαλκανίων και της μέσης Ανατολής θα παραμείνει στη χώρα μας μέχρι και σήμερα όπου θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της επίσκεψής τους.

Συναυλία στο Ηρώδειο

Παράλληλα εχθές και σήμερα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού, (Η μουσική των λαών – Ο ήχος των Βαλκανίων) στις οποίες θα συμμετέχουν 60 καλλιτέχνες.

Στόχος είναι να παρουσιαστεί το ανανεωμένο τουριστικό μας προϊόν αλλά και ειδικότερα η Αθήνα και η Αττική, ως τουριστικός προορισμός με ένα διαφορετικό τρόπο ο οποίος θα περιέχει έντονα τα στοιχεία του πολιτισμού, συνδυασμένα με τις θεματικές μορφές τουρισμού.
Η προσπάθεια αυτή προσυπογράφεται -πέραν του ΗΑΤΤΑ- από τους τουριστικούς φορείς Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), Ένωση Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), Σύνδεσμος Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ), Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων (ΕΕΕΠ), Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν (ΓΠΟΠ), Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ακτοπλοίας (ΠΕΝΠΑ) κ.λ.π.

Αντίστοιχες δραστηριότητες έχουν σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης “Philoxenia” στη Θεσσαλονίκη.

Οι συναυλίες

Η συναυλία με τίτλο “Η Μουσική των Λαών – Ο Ήχος των Βαλκανίων” παρουσιάστηκε εχθές και θα επαναληφθεί και σήμερα στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Οι δύο συναυλίες είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του ΕΟΤ, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, του ΗΑΤΤΑ και των προαναφερομένων φορέων και έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ.

Στις συναυλίες συμμετέχουν 4 δημοφιλή συγκροτήματα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Τουρκία, Σερβία.

Συγκεκριμένα από την Ελλάδα συμμετέχει η Σαβίνα Γιαννάτου, μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες με διεθνή αναγνώριση, με το εξαιρετικό συγκρότημά της Primavera en Salonicο, το οποίο απαρτίζεται από υπέροχους σολίστες μουσικούς, παρουσιάζει ειδικά επιλεγμένα έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Ελλάδα και την Μεσόγειο.

Από την Βουλγαρία συμμετέχει ένα από τα πληρέστερα, καλύτερα και πιο δημοφιλή μουσικά φωνητικά σύνολα του κόσμου, ή 20μελής σχεδόν μυθική χορωδία “Angelite”. Από την Τουρκία συμμετέχουν ο Burhan Ocal, από τους λίγους Τούρκους καλλιτέχνες που πέτυχαν με τόση μεγάλη αναγνώριση να συνδυάσει τόσο καλά την Τουρκική παραδοσιακή μουσική της “αυλής του Σουλτάνου” και του φολκλόρ, με την σύγχρονη jazz και την νέα Τουρκική κλασσική μουσική. Η παρουσία του πραγματοποιείται με ένα καινούργιο σχήμα τους Trakya All Stars οι οποίοι είναι Τσιγγάνοι Roma και κατάγονται από την Ανατολική Θράκη.

Τέλος από την Σερβία συμμετέχει η πολυβραβευμένη μπάντα χάλκινων πνευστών Bojan Ristic Orkestar.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024