Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί`Ασχημες οι προβλέψεις για τον τουρισμό της Κρήτης

`Ασχημες οι προβλέψεις για τον τουρισμό της Κρήτης

Aσχημο προβλέπεται να είναι το τουριστικό σκηνικό της Κρήτης την προσεχή τουριστική περίοδο, καθώς οι παγκόσμιες επικρατούσες καταστάσεις (υφιστάμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης, σεισμός της ΝΑ Ασία, ανταγωνιστικά πακέτα άλλων […]

Aσχημο προβλέπεται να είναι το τουριστικό σκηνικό της Κρήτης την προσεχή τουριστική περίοδο, καθώς οι παγκόσμιες επικρατούσες καταστάσεις<...> (υφιστάμενη οικονομική κρίση της Ευρώπης, σεισμός της ΝΑ Ασία, ανταγωνιστικά πακέτα άλλων χωρών) μάλλον έχουν επηρεάσει καθοριστικά, ίσως και αρνητικά για την Ελλάδα, τις κινήσεις των μελλοντικών εν δυνάμει τουριστών.

Μάλιστα, ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός ότι ο TUI, ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους, προχωρεί σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, ανάμεσα τους και αρκετοί από το Ηράκλειο, που μετά από χρόνια απασχόλησης στην εταιρία, τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου κ. Τάκης Καλουτσάκης αναφέρει σχετικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Μεσόγειος`, ότι “τα μηνύματα δυστυχώς δεν είναι καλά, αφού παρατηρείται ένα γενικότερο πάγωμα του ενδιαφέροντος για διακοπές σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα μετά τα γεγονότα στη Νοτιοανατολική Ασία”. Οι Σκανδιναβοί και οι Γερμανοί, όπως προσθέτει, “θρηνούν ακόμα τα θύματα τους από τα φονικά `τσουνάμι` και το μόνο που δεν τους απασχολεί είναι το που και το εάν θα κάνουν διακοπές το καλοκαίρι”.

“Οι δε Γάλλοι σημειώνει ο κ. Καλουτσάκης “δεν πάνε καλά και έχουν περιορίσει σημαντικά τα ταξίδια τους εδώ και ένα χρόνο, ενώ στη Βρετανία οκτώ στα δέκα πρακτορεία ταξιδιών προωθούν διακοπές στην Τουρκία και την Αίγυπτο κατά κύριο λόγο”.

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι ο κ. Καλουτσάκης παραμένει αισιόδοξος και ευελπιστεί μετά τις 15 Φεβρουαρίου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα με τις κρατήσεις “αν και η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζεται από τη μια ημέρα στην άλλη”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ενώ, επισημαίνει ότι “φέτος σύμμαχο δεν έχουμε ούτε το Πάσχα, που οι καθολικοί γιορτάζουν στις 27 Μαρτίου, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες ξεκινούν το πρόγραμμα πτήσεων τους στις 20 Απριλίου, πράγμα που πρακτικά σημαίνει απώλεια τουλάχιστον ενός μηνός από την συνολική τουριστική σεζόν.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό συνεχίζονται με την Κρήτη να δηλώνει παρόν σε 22 εξ αυτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024