Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑβραμόπουλος: “Ανάπτυξη – Προβολή – Πολιτισμός” το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό

Αβραμόπουλος: “Ανάπτυξη – Προβολή – Πολιτισμός” το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον ελληνικό τουρισμό

Μπορεί όντως οι αρχικές προσδοκίες ότι η φετινή χρονιά λόγω Ολυμπιακών αγώνων θα ήταν η “Χρυσή Χρονιά” για τον ελληνικό τουρισμό να διαψεύστηκαν, κυρίως επειδή δεν διασυνδέθηκε σωστά η τουριστική προβολή της χώρας με τους αγώνες, όμως η στρατηγική της νέας κυβέρνησης θα αξιοποιήσει πλήρως το μετα-Ολυμπιακό τοπίο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής με χρονικό ορίζοντα…

Μπορεί όντως οι αρχικές προσδοκίες ότι η φετινή χρονιά λόγω Ολυμπιακών αγώνων θα ήταν η “Χρυσή Χρονιά” για τον<...> ελληνικό τουρισμό να διαψεύστηκαν, κυρίως επειδή δεν διασυνδέθηκε σωστά η τουριστική προβολή της χώρας με τους αγώνες, όμως η στρατηγική της νέας κυβέρνησης θα αξιοποιήσει πλήρως το μετα-Ολυμπιακό τοπίο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας και άξονα το τρίπτυχο “ανάπτυξη-προβολή-πολιτισμός”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Δημήτρης Αβραμόπουλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στους ξένους ανταποκριτές στην Αθήνα.

“Φιλοδοξούμε να κάνουμε στον τουρισμό αυτό που έκανε η Ιρλανδία στις νέες τεχνολογίες”, είπε ο υπουργός που εκτίμησε ότι η συμμετοχή του τουρισμού στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της χώρας από 17-20% που είναι σήμερα, μπορεί να φθάσει το 35-40% σε μια δεκαετία. “Φιλοδοξία μας είναι να καταστήσουμε τον τουρισμό αιχμή του δόρατος της νέας αναπτυξιακής πολιτικής”, τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι τα τελευταία χρόνια το ελληνικό τουριστικό προϊόν εμφάνισε μειωμένη ανταγωνιστικότητα, επειδή έριξε την ποιότητα του, ενώ ανέβασε τις τιμές του, σε μεγάλο βαθμό λόγω έλλειψης στρατηγικής από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί με νέες πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα, με έμφαση στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.

Ειδικά για τις αυξημένες τιμές στην περίοδο των φετινών Ολυμπιακών αγώνων στα ελληνικά καταλύματα, επανέλαβε ότι φαινόμενα αισχροκέρδειας πάντα συνοδεύουν τις περιόδους που προηγούνται των Ολυμπιακών αγώνων, κάτι που παρατηρήθηκε και στις άλλες πόλεις στο παρελθόν, οι οποίες φιλοξένησαν τους αγώνες. Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι “το μεγάλο ποσοστό των ελληνικών ξενοδοχείων έχουν κάνει τις κρατήσεις τους μέσα σε λογικά όρια (τιμών)” και υπογράμμισε ότι για τις περιπτώσεις κερδοσκοπίας που εμφανίσθηκαν σε μικρή μόνο κλίμακα, έχουν ήδη ληφθεί μέτρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

“Πιστεύουμε ότι και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων η πόλη των Αθηνών αλλά και γενικότερα η Ελλάδα θα κινηθεί σε λογικά όρια (τιμών)”, πρόσθεσε. “Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα περιφερειακά μας γραφεία στις Περιφέρειες και στους νομούς είναι σαφείς. Αυστηρός έλεγχος, τέτοια φαινόμενα θα πατάσσονται στο ξεκίνημα τους”.

Ο υπουργός για μια ακόμη φορά πέρασε το μήνυμα ότι η Αθήνα και η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλείς και σημείωσε ότι, τελευταία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνουν μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024