Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕΞΑ: Καταστροφικός ο Δεκέμβριος 08 για τα ξενοδοχεία της Αττικής
Στην πτώση συνέβαλαν η οικονομική κρίση και τα γεγονότα που στο κέντρο της Αθήνας

ΕΞΑ: Καταστροφικός ο Δεκέμβριος 08 για τα ξενοδοχεία της Αττικής

Έως και το 50% φτάνει η μείωση των πληροτήτων στην Αττική για τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, κ. Γιάννης Ρέτσος, στην…

Έως και το 50% φτάνει η μείωση των πληροτήτων στην Αττική για τον Δεκέμβριο, σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Στην παραπάνω<...> δήλωση προέβη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, κ. Γιάννης Ρέτσος, στην εκπομπή Business & Travel, στο οικονομικό κανάλι sbc.

Στην υψηλή πτώση του Δεκεμβρίου συνέβαλε τόσο η οικονομική κρίση, όσο και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Ρέτσος σημείωσε: “Ήταν ένας καταστροφικός Δεκέμβριος για όλη την Αττική, ενώ ακόμα υπάρχει το αίσθημα της ανασφάλειας στους επισκέπτες της Αθήνας”. Πρόσθεσε ακόμα πως: «Εάν αυτή η εικόνα δεν αναστραφεί σύντομα, μιλάμε για έναν χαμένο χειμώνα. Και κάτι τέτοιο θεωρώ πως θα έχει τεράστια επίπτωση στον τουρισμό αλλά και την οικονομία της χώρας».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑ-Α, αφού ευχήθηκε καλή τύχη στον νέο υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στη χειρότερη συγκυρία, υπογράμμισε: “Τα μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και εφόσον εφαρμοστούν σωστά θα αποτελέσουν σημαντική βοήθεια για τον χώρο του τουρισμού. Όμως από την εξαγγελία, μέχρι την εφαρμογή των μέτρων μεσολαβεί η θεσμοθέτηση τους, σημείο που αυτή την στιγμή εκκρεμεί, και στο οποίο ο νέος υπουργός θα πρέπει να ρίξει όλο το βάρος του και να ασκήσει πιέσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του”.

Τέλος, ο κ. Ρέτσος ανέφερε πως στην κρίση που διανύουμε αυτή τη στιγμή η τακτική των απολύσεων προσωπικού θα είναι το τελευταίο μέσο άμυνας των ξενοδόχων και ειδικά των ξενοδόχων της Αθήνας. “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο των απολύσεων καθώς η κρίση μας έχει επηρεάσει περισσότερο απ’όσο νομίζαμε. Πιστεύω όμως ότι όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο πριν καταφύγουν στο μέσο αυτό”.

Στις 27-29 Μαρτίου θα διοργανωθεί για το έτος 2009 η 3η κατά σειρά διεθνής έκθεση Tourism and Property, στην αίθουσα ξιφασκίας στο Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Real Travel Media Group, Κ. Νίκος Καμπάνης, στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής. Η έκθεση διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, ενώ μεγάλη είναι η αποδοχή που λαμβάνει από τον κόσμο και ιδιαίτερα από τους επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού. Φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εξοχική κατοικία, ενώ στην έκθεση θα συμμετάσχει και ένας μεγάλος αριθμός hosted buyers. Υψηλή σε αριθμό θα είναι και η συμμετοχή των χωρών της Μεσογείου.

Η Real Travel Media Group συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των εκδηλώσεων της στο εξωτερικό, με δύο ακόμα roadshows, στο Όσλο και την Στοκχόλμη στις 2 και 4 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, ενώ για τις 17 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί και το roadshow Greek Luxury Hotels & Spas στη Ρωσία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024