Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Κεντρική Μακεδονία στο στόχαστρο τουριστικής ανάπτυξης του Υπουργείου
Τουριστική Χάρτα

Η Κεντρική Μακεδονία στο στόχαστρο τουριστικής ανάπτυξης του Υπουργείου

Με στόχο την δημιουργία “Τουριστικής Χάρτας” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά όπου πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα “Τουριστική Χάρτα-Κεντρική Μακεδονία”

Με στόχο την δημιουργία “Τουριστικής Χάρτας” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά όπου πραγματοποιείται ημερίδα με<...> θέμα “Τουριστική Χάρτα-Κεντρική Μακεδονία” την οποία οργανώνει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του στόχου του υπουργείου να δημιουργηθούν “Τουριστικές Χάρτες” σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με την συνεργασία της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης και των τουριστικών φορέων.
Σκοπός της δημιουργίας “Τουριστικής Χάρτας” στις περιφέρειες της χώρας είναι να αναδειχθεί ο τουρισμός σε πρώτη προτεραιότητα, να υπάρξει από όλες τις πλευρές συμφωνία για τη διασφάλιση υψηλής ποιότητας σε όλο το εύρος της τουριστικής δραστηριότητας, και κυρίως να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συστηματική και αποτελεσματική συμμετοχή όλων των συντελεστών του τουρισμού στον κοινό, εθνικό στόχο της τουριστικής ανάπτυξης.

Η υλοποίηση των συμφωνιών στις περιφερειακές τουριστικές χάρτες θα συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, στην ενδυνάμωση των νέων μορφών τουρισμού που προωθεί η κάθε περιφέρεια, στη διασφάλιση της ποιότητας και στην επίτευξη του στόχου για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Επισημαίνεται ότι το πρωί, πριν από την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, η κ. Πετραλιά θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο δημαρχείο, με θέμα την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού στο πλαίσιο των ενεργειών του υπουργείου για την ανάπτυξη του “τουρισμού των πόλεων”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024