Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Λέσβος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για το 2009
Πρόγραμμα European Destinations of Excellence

Η Λέσβος κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για το 2009

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence (EDEN) – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, στο οποίο το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει για τρίτη χρονιά, ανακηρύχτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Λέσβου […]

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος European Destinations of Excellence (EDEN) – Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, στο οποίο<...> το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης συμμετέχει για τρίτη χρονιά, ανακηρύχτηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση της Λέσβου ως κορυφαίος αειφόρος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας για το 2009. Σημειώνεται ότι στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα προτάσεις για 18 περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή.

Στόχος του Διαγωνισμού, που προκηρύσσεται κάθε χρόνο από την Ε.Ε., είναι να αναδειχθούν οι αξίες, η ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά Ευρωπαϊκών Τουριστικών προορισμών, όπου η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Το θέμα του διαγωνισμού για το έτος 2009 ήταν “Ο Τουρισμός και οι Προστατευόμενες Περιοχές” (“Τοurism and the protected areas”).

Τα κράτη-μέλη κλήθηκαν να επιλέξουν έναν προορισμό, που εντός των ορίων του υπάρχει επίσημα χαρακτηρισμένη «προστατευόμενη περιοχή» και στις περιοχές που συνορεύουν μ’ αυτή αναπτύσσεται βιώσιμος τουρισμός, ο οποίος χρησιμοποιεί την εν λόγω περιοχή ως συγκριτικό πλεονέκτημα τουριστικής ανάπτυξης.

Στην επιλογή του προορισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου σημαντικό ρόλο, συν τοις άλλοις, έπαιξε και η προστατευόμενη περιοχή του απολιθωμένου δάσους, τόσο του υπέργειου όσο και του υποθαλάσσιου. Οι τουριστικοί προορισμοί οι οποίοι έχουν αναδειχθεί μέσω του προγράμματος θα προβληθούν τόσο σε εθνικό επίπεδο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης όσο και σε ευρωπαϊκό μέσω των δράσεων προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024