Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΠεριφέρεια Βορείου Αιγαίου: “Προσβλέπουμε σε μεγάλη έλευση Τούρκων τουριστών στη Λέσβο”
Περιφέρεια

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: “Προσβλέπουμε σε μεγάλη έλευση Τούρκων τουριστών στη Λέσβο”

lesvos_hmerida
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Το αεροδρόμιο Μυτιλήνης έχει ανακάμψει πλήρως σε σχέση με το 2019, ενώ νέες αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει ήδη να δραστηριοποιούνται.

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα απολογισμού της τουριστικής κίνησης στη Λέσβο στην καλοκαιρινή περίοδο, που οργανώθηκε από τη Σύμπραξη Τουρισμού Λέσβου η οποία περιλαμβάνει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τη Marketing Greece, τη Fraport και την αεροπορική εταιρεία Aegean. Στο πλαίσιο της ημερίδας παρουσιάστηκαν τα απολογιστικά στοιχεία της περιόδου 2023 τόσο των αεροπορικών όσο ακτοπλοϊκών αφίξεων και αναλύθηκαν οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις. Επίσης έγινε παρουσίαση του έργου της Σύμπραξης Τουρισμού Λέσβου.

lesvos_hmerida

Ο περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του τόνισε: “Στόχος αυτής της Περιφερειακής Αρχής από την πρώτη μέρα της θητείας της ήταν η εξωστρέφεια και η αλλαγή του brand name της Λέσβου ως προσφυγονήσι. Χαίρομαι γιατί τέσσερα χρόνια μετά τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν. O τουρισμός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου επανέρχεται στα προ κρίσης επίπεδα. Σε συνεργασία με την Marketing Greece έχουμε δημιουργήσει 4 βίντεο προβολής της Λέσβου, τα οποία προβάλλονται ήδη. Θέλουμε όλοι οι φορείς να τα προωθούν.  Η Λέσβος είναι γνωστή κυρίως για το ούζο, την σαρδέλα, τον Λεσβιασμό, το Απολιθωμένο Δάσος και το bird watching. Ήδη με τις ενέργειές μας, από 2.500 διανυκτερεύσεις bird watching τον πρώτο χρόνο φέτος είχαμε 6.000 και του χρόνου θα έχουμε 12.000. Και όλα αυτά στην περιοχή της Καλλονής. Σημαντική εξέλιξη. Τώρα θέλουμε να αναπτύξουμε τη Λέσβο της γαστρονομίας. Στις 7.12.2023 οργανώνουμε μία εκδήλωση στο Ζάππειο Αθηνών για τη γαστρονομία της Λέσβου με chef την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Είχα αναφέρει στον πρωθυπουργό της χώρας, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, το θέμα της βίζας των Τούρκων επισκεπτών. Όπως με ενημέρωσε ο υπουργός κ. Καιρίδης με τον οποίον μίλησα πρόσφατα, υπάρχει συζήτηση με την Τουρκία για να δοθεί η βίζα. Αν αυτό συμβεί θα έχουμε μεγάλη έλευση Τούρκων το επόμενο διάστημα. Στην Τουρκία υπάρχει 85 εκατομμύρια πληθυσμός. Αν το 10% είναι τουρίστες και το 10% εξ αυτών επιλέγει να επισκεφθεί το Βόρειο Αιγαίο και τα νησιά μας θα έχουμε ήδη 850.000 επισκέπτες.

Είναι προτεραιότητά μας η εξωστρέφεια και είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση από τους φορείς. Προτάσεις θέλουμε και συνεργασία“.

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport κ. Γιώργος Βήλος, εξήρε την συνεργασία με την περιφέρεια και προσωπικά τον περιφερειάρχη, χαρακτηρίζοντας την την καλύτερη που είχε από όλες τις άλλες περιοχές. “Είχαμε πλήρη ανάκαμψη του αεροδρομίου Μυτιλήνης σε σχέση με το 2019. Νέες αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει ήδη να δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Θα ήθελα να σημειώσω την άριστη συνεργασία που είχαμε με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, καθώς εδώ στη Λέσβο βρήκαμε την μεγαλύτερη ανταπόκριση και την καλύτερη συνεργασία σε σχέση με άλλες περιοχές. Και αυτό οφείλεται προσωπικά στον περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη, ο οποίος ήταν κοντά μας και αγκάλιασε το όλο εγχείρημα“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024