Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί προς αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης καταγγέλλουν τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων Τουρισμού (ΕΣΔΕΚΤ). Στην καταγγελία αυτή κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε […]

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί προς αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης καταγγέλλουν τα μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Εκτάκτων Κρίσεων Τουρισμού<...> (ΕΣΔΕΚΤ). Στην καταγγελία αυτή κατέληξαν έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου υπό την προεδρία του γ.γ. Τουρισμού του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργαράκη, του προέδρου του ΕΟΤ κ. Πατέλλη και των προέδρων των επαγγελματικών φορέων του τουρισμού που συμμετέχουν σε αυτή Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ), Τουριστικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), Ομοσπονδίας Τουρισμού (ΠΟΕΤ), Διοργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ), Κρουαζιερόπλοιων (GPSA) και Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών (ΕΠΕΣΤ).

Κατά τη σύσκεψη ομόφωνα εξεφράσθη η άποψη από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, πως παρ' ότι παρήλθαν ήδη 5 μήνες από την 11η Σεπτεμβρίου, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί προς αντιμετώπιση της τουριστικής κρίσης.

Κατόπιν αυτού ομόφωνα ζήτησαν την άμεση σύγκλιση κοινής σύσκεψης της επιτροπής με τον υπουργό Ανάπτυξης και υφυπουργό Τουρισμού ως πλέον αρμόδιους, σαν ύστατη προσπάθεια συντονισμού των ενεργειών και λήψης άμεσων ουσιαστικών αποφάσεων προς αποφυγή απρόβλεπτων συνεπειών και εξελίξεων στη τουριστική βιομηχανία της χώρας και κατ' επέκταση της Εθνικής Οικονομίας.

Τα μέλη της ΕΣΔΕΚΤ Σπύρος Διβάνης (ΕΞΑ)
Ανδρέας Ποταμιάνος (GPSA)
Γιάννης Ευαγγέλου (ΗΑΤΤΑ
Μάριος Τριβιζάς (ΠΟΕΤ)
Λάκης Βενετόπουλος (ΕΠΕΣΤ)
Δημήτρης Μάντζιος (ΣΕΠΟΣ)
Μ. Καλλίγερος (ΕΞΑ)
Σε ερώτησή μας για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ελλάδας (HATTA) κ. Γιάννης Ευαγγέλου τόνισε ότι ο HATTA, η ΠΟΕΤ και οι άλλες Ομοσπονδίες τουριστικών λεωφορείων, ο ΠΕΤΑΓΑ και ο ΣΕΠΟΣ μαζί με τους εργαζόμενους έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν από κοινού σε κινητοποίηση του κλάδου και σύντομα θα ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες και τις μεθόδους που θα ακολουθήσουν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024