Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚέρκυρα και Ζάκυνθο προτιμούν για διακοπές φέτος οι Βέλγοι
Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων

Κέρκυρα και Ζάκυνθο προτιμούν για διακοπές φέτος οι Βέλγοι

Ιδιαίτερα αυξημένη από τους Βέλγους είναι η ζήτηση για δυο προορισμούς του Ιονίου, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΟΤ Βελγίου, κ. Θ. Χαρτοματσίδη, όπως επεσήμανε στη διάρκεια της έκθεσης Βρυξελλών `The Holiday Show Br 2007`, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες…

Ιδιαίτερα αυξημένη από τους Βέλγους είναι η ζήτηση για δυο προορισμούς του Ιονίου, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΟΤ Βελγίου, κ. Θ. Χαρτοματσίδη, όπως επεσήμανε στη διάρκεια της έκθεσης Βρυξελλών<...>`The Holiday Show Br 2007`, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες (8-12 Φεβρουαρίου) με συνολικό αριθμό επισκεπτών τις 80.000.

Ο κ. Χαρτοματσίδης χαρακτηριστικά ανέφερε πως από τις 30 επιστολές που καθημερινά φθάνουν στα γραφεία του ΕΟΤ, οι 15 αφορούν την Κέρκυρα. Ύφεση παρουσιάζουν η Κρήτη και η Ρόδος που παραδοσιακά κρατούσαν τα σκήπτρα στις προτιμήσεις των Βέλγων.

Οι Βέλγοι είναι υψηλού εισοδηματικού επιπέδου και ξοδεύουν πολλά χρήματα στις διακοπές τους. Το 78% διαλέγει ακριβά ξενοδοχεία και σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που πραγματοποιήθηκε ξοδεύουν 1.500 ευρώ ανά εβδομάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως κατά τη χειμερινή περίοδο ταξιδεύουν τα τριήμερα των weekends σε άλλες πόλεις και για αυτό πολλά είναι τα κράτη, που πραγματοποιούν ειδικούς σχεδιασμούς προσέγγισης της εν λόγω αγοράς.

Η διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας στο Βέλγιο ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2006 με καταχωρήσεις στα ΜΜΕ, στους σταθμούς του μετρό και του τραμ, ενώ αφίσες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης υπάρχουν σε όλη την πόλη των Βρυξελλών. Η καμπάνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

Από το περίπτερο των Ιονίων στην έκθεση πέρασαν tour operators και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ, καθώς και το Liberty TV, ένα δορυφορικό κανάλι του Βελγίου, που σε 24ωρη βάση εκπέμπει για τουριστικά θέματα και προορισμούς. Το ενδιαφέρον για τα Ιόνια νησιά, όπως προαναφέρθηκε, είναι σε υψηλά επίπεδα, αλλά μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις ήταν και ο τρόπος της απευθείας μετάβασης σε αυτά αεροπορικώς (πέρα των charter flights).

Από την Ελλάδα πέρα των Ιονίων Νησιών παρέστησαν οι τέσσερις νομοί της Κρήτης (η οποία είναι ψηλά στις προτιμήσεις των Βέλγων), η Ρόδος και η Καβάλα. Σημαντική ήταν η παρουσία των ΚΕΤΑ Ιονίων Νησιών. Πραγματοποίησαν πλήθος επαφών με επιχειρηματίες και στήριξαν την προσπάθεια προβολής.

Παρέστησαν για την Νομαρχία Κέρκυρας ο κ Γ. Κάφιρης, από τη Νομαρχία Ζακύνθου η κα. Α. Μπάρκα, από τα ΚΕΤΑ Κέρκυρας ο κ. Χ. Ούστογλου, από τα ΚΕΤΑ Λευκάδας ο κ. Μ. Μάλφας και για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης. Το περίπτερο της Περιφέρειας υποστήριξε η Εταιρία Τουρισμού Ιονίων Νήσων – ΕΤΙΝ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024