Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: ο Νομός Σερρών χρειάζεται όραμα και νέες υποδομές για να ανάπτυξη εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Λιάσκος: ο Νομός Σερρών χρειάζεται όραμα και νέες υποδομές για να ανάπτυξη εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Την συνεργασία τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικής κοινότητας του νομού Σερρών ζήτησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος ώστε να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής κατά την πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Σερρών…

Την συνεργασία τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικής κοινότητας του νομού Σερρών ζήτησε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Α. Λιάσκος ώστε<...> να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής κατά την πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Σερρών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι «διαχειριζόμαστε το πιο ευπαθές προϊόν που όμως είναι πλούτος για τη χώρα μας. Χρειαζόμαστε Τουρισμό δωδεκάμηνο με νέες δομές ώστε η λίμνη Κερκίνη, οι ιαματικές πηγές περιοχής, η Νιγρίτα και αλλά πολιτιστικά αξιοθέατα να αποκτήσουν νέα τουριστική πνοή».

Επιπρόσθετα, ο κ. Λιάσκος υποστήριξε ότι «όλοι οι φορείς των Σερρών πρέπει να διατηρήσουν ζωντανό το πολιτιστικό πλούτο με στόχο τη δημιουργία μιας διακριτής εικόνας του τουριστικού προϊόντος».

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Σερρών κ. Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος καλωσόρισε τον Υφυπουργό Τουρισμού για τη συμμετοχή του στην Ημερίδα με θέμα «προβολή και προώθηση του Τουρισμού του νομού Σερρών» καλώντας τον να δώσει λύσεις για τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών αλλά και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής. Επίσης, ο κ. Νίκος Καρτάλης, διευθυντής Σπηλαίου Αλιστράτης αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης του Νομού Σερρών και ειδικότερα στη χρηματοδότηση για τη μελέτη κατασκευή του μουσείου Εμμανουήλ Παππά αλλά και του Σπηλαιολογικού Πάρκου.

Πρόγραμμα Ημερίδας – Περιηγήσεις Συνέδρων

Σημαντικές περιηγήσεις και ξενάγηση στα αξιοθέατα του Νομού Σερρών και ειδικότερα στη λίμνη Κερκίνη, στις ιαματικέ πηγές, στο μοναστήρι Αγίου Ιωάννου Προδρόμου, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αμφίπολη πραγματοποίησαν οι συμμετέχοντες ομιλητές συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών.

Τα πάγια αιτήματα

Πρέπει να υπενθυμίσουμε, ότι τα πάγια αιτήματα του Νομού Σερρών όσον αφορά την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος έχουν καταγραφεί σε πρόσφατο υπόμνημα της Νομαρχίας Σερρών προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Τουρισμού Α. Λιάσκο.

Ειδικότερα οι Τουριστικοί Φορείς ζητούν από την κυβέρνηση όσον αφορά την τουριστική προβολή μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής του Ε.Ο.Τ. στο πρόγραμμα του Marketing Plan.
  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, να καθιερωθεί συνεχής λειτουργία (12ωρη βάση) των αρχαιολογικών μουσείων και χώρων, σε όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Να γίνει Γενναία χρηματοδότηση για συμμετοχή σε περισσότερες εκθέσεις τουρισμού του Εξωτερικού (αναζήτηση νέων αγορών),είτε ενιαία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είτε αυτόνομα σαν νομός.

Όσον αφορά τις υποδομές, οι τουριστικοί φορείς ζητούν από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Απαγκίστρωση του οχυρού Ρούπελ από το Στρατό, προβολή και τουριστική αξιοποίησή του.
  • Δημιουργία μουσείου εικονικής πραγματικότητας
  • Ολοκλήρωση της μελέτης για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων του νομού μας (Μενοικίου, Παγγαίου, Μπέλλες).
  • Αποπεράτωση των υποδομών του αυτοκινητοδρομίου. Η εγκριθείσα χρηματοδότηση είναι επαρκής, όμως οι εκταμιεύσεις καθυστερούν με κίνδυνο να μην εκτελεσθούν τα έργα. Νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του άρθρου 49 του ΚΟΚ εντός του αυτοκινητοδρομίου.
  • Χρηματοδότηση της Νομαρχίας για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου και του Σπηλαιολογικού Πάρκου στην Αλιστράτη.
  • Δημιουργία Θερμαλιστικού Κέντρου στη Νιγρίτα και χρηματοδότηση κατασκευής infokiosk.
  • Δυνατότητα ένταξης στα ΠΕΠ ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών, ανεξαρτήτως δυναμικότητας.

Αναπτυξιακός νόμος

Κατάργηση παλαιών και νέων φορέων και Επιδότηση συνεδριακών κέντρων ελάχιστης χωρητικότητας 200 ατόμων, με την προϋπόθεση να υπάρχουν 200 κλίνες τεσσάρων ή πέντε αστέρων στην περιοχή και το σύνολο των κλινών τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων στην περιοχή να είναι διπλάσιο της χωρητικότητας του συνεδριακού κέντρου.

Ξενοδοχειακά Καταλύματα

  • Να απλοποιηθεί το σύστημα αδειοδότησης των ξενοδοχείων. Η άδεια του ΕΟΤ να καλύπτει το σύνολο των τμημάτων των ξενοδοχείων.
  • Να θεσπισθεί η ύπαρξη ελεύθερου χώρου στάθμευσης μπροστά από τις εισόδους των ξενοδοχείων της πόλης.
  • Να καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα ήδη υφιστάμενα και λειτουργούντα ξενοδοχεία της πόλης.
  • Τέλος, ο τουριστικός κλάδος του νομού Σερρών ζητά από την Ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να παραμείνει και να αναβαθμιστεί ο ρόλος της Νομαρχιακής Τουριστικής Προβολής.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024