Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΛίγους τουρίστες προσελκύει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη

Λίγους τουρίστες προσελκύει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη

Χορτασμένοι φαίνεται να είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι από το Euro 2004 με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 – 27 Αυγούστου το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων, […]

Χορτασμένοι φαίνεται να είναι οι ποδοσφαιρόφιλοι από το Euro 2004 με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί<...> από τις 11 – 27 Αυγούστου το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων, να προσελκύει μέχρι στιγμής πολύ λίγους τουρίστες. Το αποτέλεσμα είναι τα ξενοδοχεία της πόλης να παραμένουν στην πλειοψηφία τους άδεια και οι προσδοκίες για τόνωση της τουριστικής κίνησης να διαψεύδονται.

Συγκεκριμένα, σε οργανωμένα γκρουπ έφτασαν χθες στην πόλη περί τους 100 Ιάπωνες και άλλοι τόσοι Κορεάτες τουρίστες, ενώ στις επόμενες ημέρες ενδέχεται να καταφτάσουν στη Θεσσαλονίκη και ορισμένοι μεμονωμένοι επισκέπτες, χωρίς όμως οι νέες αφίξεις να αλλάζουν ριζικά την εικόνα.

Πλέον, οι ελπίδες ξενοδόχων και εμπόρων για τόνωση της κίνησης στις ξενοδοχειακές μονάδες και την αγορά της Θεσσαλονίκης εναποτίθενται στις ημέρες που θα λαμβάνουν χώρα ο ημιτελικός και ο μικρός τελικός του ποδοσφαίρου, με την προσδοκία ότι η συμμετοχή ισχυρών ομάδων στους αγώνες θα αποτελέσει πόλο έλξης για την προσέλευση περισσότερων τουριστών.

Συνολικά, ο αριθμός των επισκεπτών της πόλης εμφανίζεται μέχρι στιγμής μειωμένος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπλεκόμενων τουριστικών και εμπορικών φορέων, οι οποίοι προσβλέπουν ήδη στην περίοδο της 69ης ΔΕΘ για να δουν τους τζίρους τους να αυξάνονται.

Παρόλα αυτά, η πόλη κινείται στους ρυθμούς των Ολυμπιακών: τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις 8.30 το βράδυ (αν και οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να επισκέπτονται μόνο ένα τμήμα του Αρχαιολογικού Μουσείου, καθώς τα υπόλοιπα δεν λειτουργούν λόγω εργασιών), ενώ με ολυμπιακό ωράριο κινείται και η αγορά.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 28 Αυγούστου, τα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα ανοίγουν στις 9 το πρωί και θα κλείνουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024