Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜέτρα για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα

Μέτρα για την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα

Η ανάδειξη και ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2005, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου, Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού και υπηρεσιακών παραγόντων…

Η ανάδειξη και ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης,<...> που πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 17 Μαρτίου 2005, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Λιάσκου, Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τρόποι τουριστικής εκμετάλλευσης διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται στη χώρα (Ράλι Ακρόπολις, Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες κ.α.), καθώς και η προσέλκυση και διοργάνωση στη χώρα μας αθλητικών εκδηλώσεων από Διεθνείς Οργανισμούς και Ομοσπονδίες Αθλητισμού, που δεν θα περιορίζονται μόνο στο επίπεδο των αγώνων, αλλά και της προετοιμασίας ομάδων σε προπονητικά κέντρα και σε Ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή παραγόντων από τους χώρους του τουρισμού και του αθλητισμού, με σκοπό το `πάντρεμα` των δύο ενοτήτων, την προβολή και την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της μεταολυμπιακής στρατηγικής και της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποφασίσθηκε ακόμη, να συσταθεί με κοινή Υπουργική Απόφαση των δύο Υπουργείων μια Επιτροπή, που θα ασχοληθεί με το συντονισμό των πολιτικών ενεργειών για τη διαμόρφωση του αθλητικού τουριστικού προϊόντος, η σπουδαιότητα του οποίου είναι ήδη ευρέως αναγνωρισμένη και αποτελεί μια από τις νέες και αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Για την καλύτερη δυνατή προώθηση του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, συμφωνήθηκε, επίσης, και η ίδρυση ενός επαγγελματικού φορέα, με την ονομασία Ελληνικό Αθλητικό Τουριστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα μετέχουν φορείς του αθλητισμού και τουρισμού. Σκοπός του Συμβουλίου θα είναι ο συντονισμός των ενεργειών και δράσεων σε τομείς που αφορούν το marketing, την προβολή και την προώθηση του νέου `προϊόντος`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024