Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟ. Κεφαλογιάννη: Επιβάλλεται να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στον τουρισμό
Ανάγκη εθνικού στρατηγικού σχεδίου για τον ελληνικό τουρισμό

Ο. Κεφαλογιάννη: Επιβάλλεται να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά στον τουρισμό

Την ανάγκη ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού τόνισε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

“Επιβάλλεται στο τουρισμό να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να τον ενισχύσουμε. Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι μονόδρομος και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα”, επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι χρειάζεται να εγγυηθούμε ότι το 2012 θα κλείσει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη.

“Επιβάλλεται στο τουρισμό να κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να τον ενισχύσουμε. Η ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι μονόδρομος και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για την κοινωνική συνοχή. Είναι μοχλός ανάπτυξης για τη χώρα”, επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταλεί προς τα έξω ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η Ελλάδα μπορεί και αλλάζει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορούμε να κάνουμε θαύματα, αλλά μπορεί όμως να γίνουν άμεσες βελτιωτικές κινήσεις, έτσι ώστε όπως είπε να εγγυηθούμε ότι το 2012 θα κλείσει με τις λιγότερες δυνατές ζημιές και το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε επίσης σε σχέδιο δράσης άμεσης εφαρμογής, με προβολή του ελληνικού τουρισμού στις αγορές, άμεση λειτουργία της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων καθώς και σύναψη συμφωνίας κοινωνικής ειρήνης.

Πολυνομία, αποσπασματικές νομοθετικές παρεμβάσεις και η μη συγκρότηση ενός εθνικού σχεδίου είναι μερικά από τα μακροχρόνια προβλήματα, τα οποία όπως είπε, οδήγησαν αυτόν τον εθνικό πλούτο της χώρας σε καθοδική πορεία και σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Προανήγγειλε δε την κατάθεση ενός σύγχρονου νομοσχεδίου που θα δώσει λύσεις αποτελεσματικές.

Η υπουργός Τουρισμoύ έδωσε έμφαση σε λύσεις που πρέπει να εξευρεθούν μέσα από διάλογο και συναίνεση καλώντας ταυτόχρονα και την αντιπολίτευση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες καθώς όπως είπε ο τουρισμός της χώρας είναι Εθνική υπόθεση. “Η κυβέρνηση πιστεύει στην αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού και θα τη στηρίξει με κάθε τρόπο. Θα γίνουν τομές, θα αναζητηθούν συνεργασίας και συναινέσεις και είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε”, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024