Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠετραλιά: Βρισκόμαστε στην αφετηρία μίας ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικής θερινής περιόδου
Συμβούλιο Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων

Πετραλιά: Βρισκόμαστε στην αφετηρία μίας ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικής θερινής περιόδου

“Βρισκόμαστε στην αφετηρία μίας ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικής θερινής περιόδου. Πολλοί ελληνικοί προορισμοί δέχτηκαν αυξημένες αφίξεις την εβδομάδα του Πάσχα. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι στην περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας έως τον Οκτώβριο…

“Βρισκόμαστε στην αφετηρία μίας ακόμα ιδιαίτερα απαιτητικής θερινής περιόδου. Πολλοί ελληνικοί προορισμοί δέχτηκαν αυξημένες αφίξεις την εβδομάδα του Πάσχα. Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι στην περίοδο<...>που ανοίγεται μπροστά μας έως τον Οκτώβριο θα έχουμε τις περισσότερες αφίξεις από κάθε άλλη αντίστοιχη περίοδο στο παρελθόν. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, η νέα περίοδος να γίνει, με τη δουλειά όλων μας, η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας”. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, μιλώντας το Σάββατο, 21 Απριλίου 2007, στο Συμβούλιο Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Η θετική διεθνής τουριστική τάση σε συνδυασμό με τα ειδικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πρωτοφανές άλμα στο επίπεδο των αφίξεων μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε η κα Πετραλιά “ο δικός μας ρόλος είναι διπλός:

  • Αφενός να αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες στο επίπεδο της παγκόσμιας προβολής και των διεθνών επαφών έτσι ώστε να οδηγήσουμε την παραπάνω θεωρητική εκτίμηση στην πραγματοποίησή της.

  • Αφετέρου, οφείλουμε να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε με αποφασιστικότητα, επιμονή και πυγμή τη σημερινή ενιαία στρατηγική η οποία ισχυροποιεί την ελληνική τουριστική ταυτότητα στην παγκόσμια αναμέτρηση της εικόνας και ταυτοχρόνως δημιουργεί τις απαιτούμενες θεσμικές και υλικές υποδομές, απαραίτητες για την επιτυχημένη υποδοχή ενός όλο και αυξανόμενου αριθμού επισκεπτών.


“Ζητούμενο” επανέλαβε “για τη νέα τουριστική περίοδο και για τη συνολική ανάπτυξη του τουρισμού μας, αλλά και την ανταγωνιστικότητά του στη διεθνή αγορά είναι η ποιότητα. Η ποιότητα της φιλοξενίας, η ποιότητα των υπηρεσιών, η ποιότητα των τουριστικών υποδομών, η ποιότητα της συνολικής τουριστικής εμπειρίας, η ποιότητα του σεβασμού απέναντι στον επισκέπτη. Η ποιότητα είναι επένδυση με υψηλή και σταθερή απόδοση. Όποιες κι αν είναι οι διεθνείς τάσεις, το μέλλον της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης διαμορφώνεται σήμερα, μέσα από την ποιότητα του τουρισμού μας. Η προβολή της Ελλάδας φέρνει νέους επισκέπτες. Η έμφαση στην ποιότητα τους πολλαπλασιάζει. Γι’ αυτό και το τρίπτυχο «ποιότητα – ποιότητα – ποιότητα» είναι το καίριο στοίχημα που έχουμε θέσουμε από κοινού”.

Κάνοντας κατόπιν μια σύντομη αναφορά στα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός και τα οποία το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης εντοπίζει και επιλύει, κατόπιν συνεργασίας με τα συναρμόδια υπουργεία, η κα Πετραλιά στάθηκε αρχικά στο θέμα των Μουσείων, το οποίο έχει συζητήσει και με τον Υπουργό Πολιτισμού, κ. Βουλγαράκη, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο “να επιστρέψουμε σε όσα ίσχυαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι αργίες είναι ημέρες έντονης τουριστικής κίνησης και δεν είναι δυνατόν ακριβώς αυτές τις ημέρες οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία να είναι κλειστά.

“Τόσο το θέμα της ένταξης επενδύσεων στο ΕΠΑΝ, όσο και η επίλυση του θέματος του Ειδικού Σήματος που εξετάζονται σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, θα ενισχύσουν τη θέση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας” πρόσθεσε η κα υπουργός.

“Ζήτημα κεντρικής σημασίας” για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης επίσης τις αερομεταφορές. Όπως είπε “σύντομα θα ανοίξει η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου από την Air China, η οποία θα είναι καταλυτική στην αύξηση της τουριστικής κίνησης από την κινεζική αγορά. Παράλληλα, είναι στους σχεδιασμούς μας και εξετάζεται από την κυβέρνηση η προώθηση της σύνδεσης Αθήνας – Τόκυο, αλλά και με άλλες σημαντικές τουριστικές αγορές, όπως οι ΗΠΑ”.

Συγχρόνως, προωθείται από το υπουργείο και το ζήτημα της 24ωρης λειτουργίας αρκετών αεροδρομίων της Περιφέρειας, όπως έγινε με τα Χανιά και τη Λέσβο. Μάλιστα, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται σε αεροδρόμια της Περιφέρειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών σε περιόδους αιχμής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024