Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠρόταση του HATTA για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την κρουαζιέρα
O HATTA στο 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας

Πρόταση του HATTA για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την κρουαζιέρα

Ο ΗΑΤΤΑ έχει επισημάνει την επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων της κρουαζιέρας, από ένα ευέλικτο κέντρο αποφάσεων, θεωρώντας απαραίτητη τη συμμετοχή σε αυτό, εκπροσώπων όλων των συνυπεύθυνων υπουργείων και παραγόντων της αγοράς που βιώνουν τα προβλήματα καθημερινά.

Δυναμική συμμετοχή είχε ο ΗΑΤΤΑ στο 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας Κέρκυρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα, με θέμα “Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία”, από το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του HATTA κ. Γ. Τελώνης, επικεντρώθηκε στους τρόπους προσέλκυσης της διεθνούς κρουαζιέρας, στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, την προβολή και την προώθησή του και στα αναπτυξιακά, θεσμικά και λειτουργικά θέματα που πρέπει να αρθούν, προκειμένου να μιλάμε για ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε σχετικά με την πρόταση του ΗΑΤΤΑ για τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου για την κρουαζιέρα, το οποίο να μπορεί να επιβάλλει αποφάσεις και να επιλύει προβλήματα για τα οποία είναι συνυπεύθυνα 6-7 υπουργεία (ΥΝΑ, ΥΠΤΟΥΡ, ΥΠΑΝΥΠ, ΥΠΕΞ, ΥΠΟΙΚ, ΤΠΑΙΘΠΑ, ΥΔΤκΠτΠ).

“Ο ΗΑΤΤΑ έχει, από καιρό, επισημάνει την επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων της κρουαζιέρας, από ένα ευέλικτο κέντρο αποφάσεων, θεωρώντας απαραίτητη τη συμμετοχή σε αυτό, εκπροσώπων των παραπάνω υπουργείων, αλλά βεβαίως και παραγόντων της αγοράς που βιώνουν τα προβλήματα καθημερινά”, επισημαίνει ο Σύνδεσμος. “Βασική αρμοδιότητα θα είναι τόσο η επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την κρουαζιέρα και διαιωνίζονται λόγω της συναρμοδιότητας των υπουργείων και της γραφειοκρατίας, όσο και η άμεση αντιμετώπιση θεμάτων που προκύπτουν από την καθημερινότητα.

Η κρουαζιέρα είναι ένας τομέας με δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή και οφείλουμε όλοι, πολιτεία και φορείς, να δράσουμε για να αποκτήσει η χώρα μας τη θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024