Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροτεραιότητα η κρουαζιέρα για τον ελληνικό τουρισμό
SeaTrade-HATTA cruise Forum

Προτεραιότητα η κρουαζιέρα για τον ελληνικό τουρισμό

«Πάνω από 400 εκατ. ευρώ ευρώ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στην χώρα μας, εάν η κρουαζιέρα αναπτυσσόταν σε ποσοστό μόλις 2%», τόνισε ο πρόεδρος του HATTA, κ. Γιάννης Ευαγγέλου σε […]

«Πάνω από 400 εκατ. ευρώ ευρώ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στην χώρα μας, εάν η κρουαζιέρα αναπτυσσόταν σε ποσοστό μόλις 2%», τόνισε ο πρόεδρος του HATTA, κ. Γιάννης Ευαγγέλου σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε προχτές<...>στο ξενοδοχείο Electra με αφορμή τη διεξαγωγή του Συνεδρίου CRUISEinGREECE, που συνδιοργανώνει στις 26 και 27 Ιουνίου ο ΗΑΤΤΑ, και ο Οργανισμός SeaTrade, με την συνεργασία του ΕΟΤ.

«Η κρουαζιέρα συνιστά προτεραιότητα της τουριστικής μας πολιτικής» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Αθανάσιος Οικονόμου, συμμετέχοντας στο πάνελ ομιλητών, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης να καθιερωθεί σε ετήσια βάση το Συνέδριο CRUISEinGREECE, ως ένα πρώτο βήμα έμπρακτης στήριξης στον τουριστικό αυτό προϊόν. Κοινή ήταν επίσης η διαπίστωση του πάνελ των ομιλητών ότι ο κλάδος των κρουαζιερόπλοιων έχει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα μας, ενώ η εικόνα που παρουσιάζει είναι δυσανάλογη με τις αντικειμενικές του δυνατότητες.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός, όπως δήλωσε ο κ. Γιάννης Ευαγγέλου, ότι η συνολική εκροή της διεθνούς κρουαζιέρας προς την οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πλέον ξεπεράσει τα 19 δισ. ευρώ ετησίως, καταδεικνύοντας την σημαντική συμβολή του κλάδου στην οικονομία της Γηραιάς Ηπείρου.

«Η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Φινλανδία και η Γαλλία συγκεντρώνουν περίπου το 85% της συνολικής αυτής εκροής, ενώ η Ελλάδα μοιράζεται ένα μικρό κλάσμα του 15% που περισσεύει για τις υπόλοιπες χώρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ.

Υπό αυτό το πρίσμα το CRUISEinGREECE έχει ως στόχο τη χρηστική και αμφίδρομη ενημέρωση της βιομηχανίας πάνω στην τεράστια ποικιλία θαλάσσιων προορισμών της χώρας μας, την ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες, αλλά και την καλύτερη κατανόηση των συνθηκών και απαιτήσεων που θα οδηγούσαν σε μια αύξηση της παρουσίας κρουαζιεροπλοίων στην χώρα μας με δρομολόγια που θα συμπεριλαμβάνουν περισσότερα Ελληνικά λιμάνια.

O Οργανισμός SeaTrade διοργανώνει όλα τα μεγάλα διεθνή συνέδρια και εκθέσεις της βιομηχανίας της κρουαζιέρας. Η συμμετοχή του στο συνέδριο CRUISEinGREECE του προσδίδει διεθνές κύρος και οπωσδήποτε, παγκόσμια προβολή και απτά αποτελέσματα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024