Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΡαγδαία αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού αναμένει η Θεσσαλονίκη

Ραγδαία αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού αναμένει η Θεσσαλονίκη

Την υπογραφή πολλών συμφωνιών για τουριστικά πακέτα, οι οποίες μάλιστα αποδείχτηκαν αυξημένες κατά 8% σε σχέση με πέρσι, πέτυχε η Νομαρχία της Θεσσαλονίκης μέσω των δραστηριοτήτων της στην Διεθνή Έκθεση […]

Την υπογραφή πολλών συμφωνιών για τουριστικά πακέτα, οι οποίες μάλιστα αποδείχτηκαν αυξημένες<...> κατά 8% σε σχέση με πέρσι, πέτυχε η Νομαρχία της Θεσσαλονίκης μέσω των δραστηριοτήτων της στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού `MITT` της Μόσχας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκθέσεως, ο επικεφαλής του περιπτέρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, Αντινομάρχης και πρόεδρος της `Επιτροπής Προβολής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Ν. Θεσσαλονίκης`, κ. Γιώργος Τσαμασλής, είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Γεωργίας κ. Καϊσωφ και τον Βουλευτή της Δούμας και πρόεδρο της `Ρωσικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρισμού`, κ. Σαββίδη, Ελληνοπόντιους στην καταγωγή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, “το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών διαρκώς αυξάνεται, ενώ αναμένεται ραγδαία αύξηση του θρησκευτικού τουρισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίσκεψη στο Aγιο Όρος, τα Μετέωρα, αλλά και στα βυζαντινά μουσεία και μνημεία της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα διαπιστώνεται ενδιαφέρον μεγάλων επιχειρήσεων για ομαδικά πακέτα με τους εργαζομένους τους”.

Aλλωστε, ύστερα από την προ μηνός παρέμβαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη στο Υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά στον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Βαληνάκη και μετά από τη συνεργασία του Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Γ. Τσαμασλή με τον Έλληνα πρέσβη στην Μόσχα κ. Παρασκευόπουλο, ρυθμίστηκε και το θέμα της καθυστέρησης της έκδοσης τουριστικής βίζας, η οποία πλέον θα εκδίδεται σε χρονικό διάστημα 72 ωρών.

Τέλος, σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει εντός των επομένων ημερών ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης με τους τουριστικούς πράκτορες, τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Αστυνομία, θα αποφασισθούν τα μέτρα, που πρέπει να ληφθούν για την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των επισκεπτών στο αεροδρόμιο και το λιμάνι, αφού διατυπώθηκαν παράπονα για υπερβολική συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, κατά την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024