Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε ετοιμότητα οι αρχές της Ρόδου για την υποδοχή μαθητών

Σε ετοιμότητα οι αρχές της Ρόδου για την υποδοχή μαθητών

Σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται οι υπηρεσίες και αρχές της Ρόδου, για την αντιμετώπιση φαινομένων κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης σε βάρος των μαθητών – εκδρομέων,που θα κατακλύσουν την περιοχή, έως και τα […]

Σε επαγρύπνηση θα βρίσκονται οι υπηρεσίες και αρχές της Ρόδου, για την αντιμετώπιση φαινομένων κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης σε βάρος των μαθητών – εκδρομέων<...>,που θα κατακλύσουν την περιοχή, έως και τα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα `Ροδιακή`, στόχος όλων είναι αφενός να εκλείψουν φαινόμενα προηγουμένων ετών αναφορικά με την στυγνή εκμετάλλευση μαθητικών γκρουπ, από επιτήδειους, και αφετέρου να υπάρξει ασφάλεια της παραμονής και διακίνησης των χιλιάδων μαθητών – εκδρομέων, στις μετακινήσεις τους. Εισαγγελία Ρόδου, Νομαρχία, Αστυνομική Διεύθυνση, Τροχαία Ρόδου, Τμήμα Τάξης, Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, Λιμεναρχείο και Δημοτική Αστυνομία, θα βρίσκονται στην κυριολεξία σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, περιφρουρώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τους 15.000 περίπου μαθητές λυκείων που θα αφιχθούν σταδιακά στη Ρόδο.

Στο στόχαστρο των παραπάνω αρχών, θα βρίσκονται διαρκώς επίσης, οι περιπτώσεις εκμετάλλευσης των μαθητών εκδρομέων, στον τομέα της διασκέδασης, των αγορών και της σίτισής τους, ενώ κλιμάκωση των ελέγχων για περιπτώσεις `σαρδελοποίησης` και κατευθυνόμενης διασκέδασης, αναμένεται επίσης από τις αστυνομικές αρχές.

Μεταφορές

Υπό το άγρυπνο βλέμμα αστυνομικών της Τροχαίας, θα τεθούν τα τουριστικά, και όχι μόνο, λεωφορεία που θα κινούνται στους δρόμους του νησιού, μεταφέροντας μαθητές, στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έγινε από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, αλλά και τις οδηγίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών κατά τη διάρκεια των σχολικών εκδρομών, θα ληφθούν ειδικά στη Ρόδο, ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024