Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικό βήμα για την ενιαία εκπροσώπηση του τουρισμού κάνει ο ΣΕΤΕ

Σημαντικό βήμα για την ενιαία εκπροσώπηση του τουρισμού κάνει ο ΣΕΤΕ

Νέα μορφή παίρνει η εκπροσώπηση του τουριστικού τομέα με την εγγραφή στις τάξεις του ΣΕΤΕ των κυριοτέρων επαγγελματικών φορέων του τουρισμού. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ανακοινώθηκε η εγγραφή…

Νέα μορφή παίρνει η εκπροσώπηση του τουριστικού τομέα με την εγγραφή στις τάξεις του ΣΕΤΕ των κυριοτέρων επαγγελματικών φορέων του τουρισμού<...>. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ανακοινώθηκε η εγγραφή του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ), καθώς και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), της Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών (ΕΕΑΕ), του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) και του Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ).

Αυτά ανακοίνωσε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΤΕ κ. Σ. Ανδρεάδης, ο οποίος επίσης ανέφερε ότι ο ΣΕΤΕ δημιουργεί νέα κατηγορία Μελών – αυτή των Ενώσεων – καθώς και δύο νέες θέσεις Αντιπροέδρων που θα καταλαμβάνονται από τους εκάστοτε προέδρους των HATTA και ΣΕΕΔΔΕ.

Ο Πρόεδρος του HATTA κ. Γ. Ευαγγέλου, δήλωσε ότι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία και επιτακτική η συσπείρωση όλων των φορέων του κλάδου, ώστε από κοινού να διεκδικήσουν την επίλυση κρίσιμων θεμάτων, που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσουν το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΕΔΔΕ, κ. Σ. Πολυκράτης, δήλωσε ότι θεωρεί σημαντική την αναγνώριση του ρόλου των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων στην διαμόρφωση όχι μόνο της τουριστικής προσφοράς αλλά και της τουριστικής πολιτικής και πιστεύει ότι ο ΣΕΤΕ προσφέρει την δυνατότητα της κοινής και ισχυρής έκφρασης των επιχειρηματιών όλου του τουριστικού φάσματος.

Η κίνηση αυτή δίνει τη δύναμη στον ΣΕΤΕ και σε όλους τους φορείς που τον απαρτίζουν πλέον, να αποτελέσουν ένα πολύ πιο ισχυρό συνομιλητή απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, η οποία φαίνεται να χάνει το επιχείρημα της ασυνεννοησίας των φορέων που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για να δικαιολογήσει τις όποιες κωλυσιεργίες σε κρίσιμα θέματα του τουρισμού.

Όπως τόνισαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων, ο νέος διευρυμένος ΣΕΤΕ δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τις αρμοδιότητες των συνδικαλιστικών οργάνων, αλλά ο ρόλος του θα είναι να εισηγείται στην κυβέρνηση προτάσεις σε επίπεδο στρατηγικής και πολιτικής του τουρισμού οι οποίες θα εκφράζουν ακόμα πιο ουσιαστικά πλέον όλο το φάσμα των επιχειρηματικών κλάδων του τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Σ. Ανδρεάδης κατέληξε με την επισήμανση ότι “το 2003 καταγράφεται σαν μια τρίτη κατά σειρά χρονιά στασιμότητας του ελληνικού τουρισμού. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στο κατώφλι της κρίσιμης ολυμπιακής χρονιάς, που είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει, θετικά ή αρνητικά, τουλάχιστον για μια 5ετία το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να προσφέρουμε το 100% των δυνάμεων μας για την καλύτερη δυνατή εικόνα της χώρας, αναλαμβάνοντας ο καθένας τις μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν. Ο ελληνικός τουρισμός οφείλει να αντιμετωπίσει το 2004 σαν έτος επένδυσης και όχι σαν ευκαιρία πρόσκαιρης μεγιστοποίησης κερδών”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024