Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνάντηση Αλογοσκούφη – Κεφαλογιάννη με θέμα την βελτίωση της ελληνικής ναυτιλίας

Συνάντηση Αλογοσκούφη – Κεφαλογιάννη με θέμα την βελτίωση της ελληνικής ναυτιλίας

“Συζητήσαμε πως θα διευκολύνουμε τις μεταφορές στα νησιά μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες στην ακτοπλοΐα, πως θα βελτιώσουμε την κατάσταση στα λιμάνια και πως γενικά θα βοηθήσουμε τον Έλληνα ναυτικό στη δύσκολη σημερινή συγκυρία” ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, ύστερα από…

“Συζητήσαμε πως θα διευκολύνουμε τις μεταφορές στα νησιά μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες στην ακτοπλοΐα<...>, πως θα βελτιώσουμε την κατάσταση στα λιμάνια και πως γενικά θα βοηθήσουμε τον Έλληνα ναυτικό στη δύσκολη σημερινή συγκυρία” ήταν χαρακτηριστικά η δήλωση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, ύστερα από τη συνάντηση, που πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Απριλίου, με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Η ναυτιλία, πρόσθεσε, “είναι μία από τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και ειδικά στη σημερινή συγκυρία συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εθνική οικονομία. Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες, να επεκταθούν τα κεφάλαια, που δημιουργούνται στη ναυτιλία και σε άλλους κλάδους για να βοηθήσουν και την ανάπτυξη της χώρας γενικότερα”.

Από την άλλη, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι “συζητήσαμε τα ναυτιλιακά θέματα, μέσα σε καλό κλίμα, όπως πάντα, με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, κ. Αλογοσκούφη. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Η ελληνική ναυτιλία μαζί με τον τουρισμό αποτελούν τους Πυλώνες της εθνικής οικονομίας. Στόχος μας είναι να μηδενίσουμε την ανεργία των ναυτικών και να προστατεύσουμε τους Έλληνες ναυτικούς και παράλληλα να προχωρήσουμε τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στα λιμάνια. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις”.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι “συζητήσαμε γενικά την πολιτική των λιμανιών. Όταν έχουμε ζητήματα αποκρατικοποίησης, ξέρετε ότι κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις”.

Ενώ, ο κ. Κεφαλογιάννης, ερωτώμενος για το θέμα της αύξησης των εισιτηρίων και των τιμών του πετρελαίου, ενόψει του καλοκαιριού, απάντησε ότι “έχουμε δηλώσει ότι οι αυξήσεις των εισιτηρίων θα είναι μηδενικές φέτος. Με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υπάρχει από το 1994 στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, βλέπουμε μόνο την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Η κοινωνική πολιτική, όσον αφορά στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας θα συνεχιστεί με οποιοδήποτε κόστος”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024